Ωριμάζει το έργο ύδρευσης Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου

 Ωριμάζει το έργο ύδρευσης Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου

Πριν από λίγες ημέρες έγινε στο Δημαρχείο μια ακόμη συνάντηση  για το έργο που πρόκειται να χρηματοδοτήσει ο ΤΑΡ μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης. Πρόκειται για το γνωστό έργο ύδρευσης του πρώην Δήμου Φιλίππου από τις Πηγές του Κεφαλαρίου.

Το θέμα χειρίζεται η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Ευαγγελία Δρακονάκη σε σχέση με το Δ.Σ. και τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ. Φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει ότι τα χρήματα θα φτάσουν στη ΔΕΥΑ Καβάλας μέσω του υπουργείου με αρχικό χρηματοδότη την Κοινοπραξία του ΤΑΡ. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο το συγκεκριμένο έργο πρέπει να ωριμάσει μελετητικά.

Η συνάντηση των προηγούμενων ημερών έγινε για να εξακριβωθεί τελικά που βρίσκεται η διαδικασία της ωρίμανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες απομένουν κάποιες τελευταίες άδειες ώστε το έργο   να είναι πλήρως έτοιμο να χρηματοδοτηθεί.

Είναι άγνωστο σε ποια φάση ωρίμανσης βρίσκεται το δεύτερο έργο που με τον ίδιο τρόπο θα χρηματοδοτήσει ο ΤΑΡ. Πρόκειται για έργο αρδευτικό που εμπλέκει την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Περιφερειακή ενότητα Καβάλας και την περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων.

Διαβάστε επίσης