Χειροποίητα καζαρέτσε από το Νίκο Κεσούρη στο Logan της Καβάλας (φωτογραφίες)

 Χειροποίητα καζαρέτσε από το Νίκο Κεσούρη στο Logan της Καβάλας (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Το Casarecce είναι το παραδοσιακό ζυμαρικό της Σικελίας και γενικά της κεντρικής Ιταλίας, είναι ένα μασίφ ζυμαρικό με ιδιαίτερη υφή και χαρακτηριστικό σχήμα μια και αποτελείται από ενωμένες και στριφτές λωρίδες ζυμαριού.

Πήρε λοιπόν ο Νίκος Κεσούρης γνήσια ιταλικά άλευρα όπως το Ναπολιτάνικο Καπούτο και το Σέμολα (είναι μια μίξη άλευρού με σιμιγδάλι) ζύμωσε τα υλικά του και στη συνέχεια τα πέρασε από τη μηχανή για να τα δώσει το χαρακτηριστικό τους σχήμα.

Έφτιαξε ένα πέστο βασιλικού με λάδι, σκορδάκι και κάσιους και στη μέση του πιάτου τοποθέτησε μια μπουράτα με πλούσια βουτυράτη γεύση που έφτιαξε αριστοτεχνικά ο Ιταλός της Καβάλας ο Ρόκο Καζέλα. Συνοδέψαμε με μια σαγηνευτική μαλαγουζιά που οινοποίησε το Κτήμα Καραμπερίδη και βραβεύτηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς (26 Berlin wine trophy, διαγωνισμό της Λυών).

Διαβάστε επίσης