Χειρουργήθηκε στο Γ.Ν.Κ. η 13χρονη μαθήτρια που τραυματίστηκε πέφτοντας από κούνια

 Χειρουργήθηκε  στο Γ.Ν.Κ. η 13χρονη μαθήτρια που τραυματίστηκε πέφτοντας από κούνια

Ώρες αγωνίας για τη 13χρονη μαθήτρια από την Ορεστιάδα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής – Οι γιατροί προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (24/02) σε επέμβαση στην Νευροχειρουργικη Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Oι νευροχειρουργοί του νοσοκομείου Καβάλας, όπου νοσηλεύεται το κορίτσι, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κρίσιμη επέμβαση, μετά τη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το παιδί την περασμένη εβδομάδα.

Το χειρουργείο κράτησε τρεις ώρες αφού η μαθήτρια από την πρώτη στιγμή της πτώσης είχε απώλεια αίσθησης στα κάτω άκρα. Τις επόμενες ημέρες και αφού την υποβάλλουν καθημερινά σε εξετάσεις, θα διαπιστώνουν πως ανταποκρίθηκε ο οργανισμός της στην εγχείρηση.

Το χρονικό

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, μια 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου που τραυματίστηκε σοβαρά καθώς έπαιζε με φίλες της σε παιδική χαρά στην Ορεστιάδα.

Η 13χρονη διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με κακώσεις στη σπονδυλική στήλη, υποβλήθηκε σε ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις.

Η μαθήτρια αρχικά είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και αμέσως μετά λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ωστόσο, οι γιατροί του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης έκριναν αναγκαίο να μεταφερθεί στην Νευροχειρουργικη Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή : www.newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης