«Χώμαν Τεμόν»: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης τίμησε τον Ποντιακό Ελληνισμό (φωτογραφίες)

 «Χώμαν Τεμόν»: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης τίμησε τον Ποντιακό Ελληνισμό (φωτογραφίες)

Ένα αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης, με συν διοργάνωση του Δήμου Παγγαίου.

Με χειμαρρώδη λόγο ο φιλόλογος κ. Ρωμανίδης Ιωάννης ταξίδευσε ιστορικά τους θεατές από την αρχαιότητα και την ανάπτυξη του ελληνισμού στον Πόντο μέχρι της μαύρες μέρες της γενοκτονίας. Η Παραδοσιακή χορωδία του Συλλόγου με χοράρχη τον Ιωαννίδη Χρυσοβαλάντη παρουσίασε ποντιακά τραγούδια, ενώ μάγεψε με τη φωνή του ο πόντιος τραγουδιστής Δημαρίδης Γιώργος.

Το σχήμα συνοδέψαν με ποντιακή λύρα οι Μπατάκογλου Μίλτος, Ναλμπάντης Βασίλης και Τσάνινος Άκης , ενώ στα κρουστά ο Ντινούδης Στυλιανός. Σε ρόλο αφηγητή ο κ. Βεργόπουλος Βασίλης με ποιητικό λόγο παρουσίασε τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Το αφιέρωμα τελείωσε με τον «Πυρρίχιο χορό Σέρρα», που χόρεψαν οι χορευτές Χατζημιχαηλίδης Κώστας, Προβατίδης Ανέστης και Χατζηλιάδης Δήμος από το Μορφωτικό Σύλλογο Κοκκινοχώματος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες για την επιτυχία της τελικής παρουσίασης. Ευχαριστεί επίσης και όλους τους συμπολίτες μας, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης