• 19 Μαΐου 2024,

Χωρίς αμοιβή μηχανικών η έκδοση αδειών σε πυρόπληκτους

 Χωρίς αμοιβή μηχανικών η έκδοση αδειών σε πυρόπληκτους

Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε το γνωστό πρόβλημα της πυρκαγιάς στο Δήμο Νέστου δημιουργήθηκε σε όλο το Νομό Καβάλας ένα πρωτοφανές, ένα ισχυρό κίνημα συμπαράστασης.

Το οποίο διατηρείται, προσαρμόζεται στα δεδομένα που δημιούργησαν οι συνέπειες του βασικού και αρχικού προβλήματος. Ήδη ιδιώτες πολιτικοί μηχανικοί του Δήμου Νέστου προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να εκδοθούν νέες οικοδομικές άδειες προς αντικατάσταση των κτιρίων που καταστράφηκαν.

Στην προσπάθεια φέρεται να συμμετέχει και το ΤΕΕ ΑΜ. Αν και ως χθες δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση από αυτό. Αντίθετα στις διαδικτυακές ομάδες των πολιτών του Νέστου υπάρχει επώνυμη και με μεγάλη απήχηση η ακόλουθη ανάρτηση:

«Κατόπιν συνεννόησης με συναδέλφους μηχανικούς του Δήμου μας το σύνολο των μηχανικών του Δήμου Νέστου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ότι χρειαστεί είτε έκδοση νέων οικοδομικών αδειών είτε όποιων διαδικασιών άπτονται στις υπηρεσίες μας αφιλοκερδώς για τους συντοπίτες μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών».

Και δεν είναι μόνο αυτή η προσφορά. Είναι η συνεχιζόμενη φιλοξενία όσων ξεσπιτώθηκαν, είναι η σίτιση και γενικότερη υποστήριξη τους. Είναι η κοινωνία της περιοχής που δηλώνει παρούσα προκειμένου να λυθούν όσα προβλήματα μπορούν να λυθούν με αυτόν τον τρόπο.

Διαβάστε επίσης