• 24 Απριλίου 2024,

Χωρίς χρηματοδότηση και μελέτες το απαραίτητο έργο ολοκλήρωσης της Περιμετρικής οδού

 Χωρίς χρηματοδότηση και μελέτες το απαραίτητο έργο ολοκλήρωσης της Περιμετρικής οδού

Από την κατάρρευση της γέφυρας και μετά, «άνοιξε» στην Καβάλα η συζήτηση για την μεγάλη προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί από τους φορείς στο έργο ολοκλήρωσης της Περιμετρικής. Προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Μάκης Παπαδόπουλος και η δημοτική του παράταξη. Στην εισήγηση του ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε εν συντομία τις απόψεις του για το βασικό γεγονός, υποστήριξε ότι η κατάρρευση της γέφυρας θα ερευνηθεί και θα αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν. Πρότεινε η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από τον δρόμο που απέμεινε (παλιός δρόμος μπροστά από το κάτω Νοσοκομείο), άφησε «ανοιχτό» το θέμα της επανακατασκευής της γέφυρας, ζήτησε νέα κυκλοφοριακή μελέτη για το κέντρο της πόλης. Τέλος υιοθέτησε και αναπαρήγαγε ένα επίσης παλαιό θέμα. Της μεταφοράς του Τελωνείου στο νέο λιμάνι.

Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος είπε αόριστα ότι υπάρχουν τρόποι χρηματοδότησης του έργου της Περιμετρικής, εννοώντας είτε το ΕΣΠΑ (σκέλος της Περιφέρειας ΑΜΘ) είτε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο διάλογο που ακολούθησε τις εισηγήσεις,  ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Κατσιμίγας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ. Παρέπεμψε στο αρμόδιο υπουργείο. Προέκυψε επίσης ότι από πλευράς μελετών η συνέχιση της περιμετρικής οδού δεν είναι ώριμη.

Σε συνέχεια όσων ακούστηκαν στην εκδήλωση της Δευτέρας, ο συνεργάτης του κ. Παπαδόπουλου, Μιχάλης Καπέτης είπε χθες στην Πρωινή: « Για το υπόλοιπο έργο της περιμετρικής οδού χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες. Απαιτείται ένα ποσό περίπου 500.000 ευρώ. Αυτό μπορούμε να το διεκδικήσουμε από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Μέχρι να ετοιμαστούν οι μελέτες θα χρειαστεί περίπου 1,5 χρόνος. Σε αυτό το διάστημα μπορούμε να αναζητήσουμε και να βρούμε χρηματοδότηση του έργου». Σύμφωνα με τον κ. Καπέτη το έργο της ολοκλήρωσης της περιμετρικής θα έχει προϋπολογισμό κοντά στα 35 εκ ευρώ. Είναι κάτι που θα το δείξουν επακριβώς οι μελέτες. Σημείωσε επίσης ότι «… όταν είσαι ώριμος μελετητικά, λεφτά βρίσκεις».

Η παρέμβαση στην ίδια εκδήλωση του κ. Κατσιμίγα σχολιάστηκε αρνητικά από τον πρώην Δήμαρχο κ. Σιμιτσή. «Μίλησε με τη νοοτροπία του δημοσίου υπαλλήλου» είπε ο κ. Σιμιτσής για τον κ. Κατσιμίγα. Θυμίζουμε ότι και οι δύο είναι υποψήφιοι Περιφερειάρχες ΑΜΘ.

 

Διαβάστε επίσης