Χωρίς δρομολόγια ως τις αρχές του νέου έτους η γραμμή του Πρίνου

 Χωρίς δρομολόγια ως τις αρχές του νέου έτους η γραμμή του Πρίνου

Το αρμόδιο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αποδέχθηκε αίτημα των 3 ναυτιλιακών εταιριών κι έκλεισε από χθες 1η Δεκέμβρη τη γραμμή δρομολογίων φέρι μποτ Καβάλα- Πρίνος (και το αντίστροφο). Για την απόφαση που θα ισχύει έως την 4η Γενάρη ενημερώθηκε σχετικά το Λιμεναρχείο της Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 3 εταιρίες επικαλέστηκαν την μεγάλη μείωση της κίνησης στα συγκεκριμένα δρομολόγια, την οποία φέρονται να απέδειξαν με τα στοιχεία που διαθέτουν. Κατάφεραν κάτι που επεδίωξαν με την έναρξη των μέτρων της καραντίνας αλλά σε πρώτη φάση δεν το είχαν πετύχει.

Η εξέλιξη μπορεί να μην ήταν αναμενόμενη αλλά μας γυρίζει πίσω, στις μέρες της πρώτης καραντίνας την προηγούμενη Άνοιξη.

Και εκείνο το διάστημα τα δρομολόγια στην γραμμή είχαν σταματήσει. Μόνο που τότε η μετακίνηση από Καβάλα για Θάσο ουσιαστικά απαγορεύονταν καθώς τότε αυτές οι μετακινήσεις επηρεάζονταν περισσότερο από τα μέτρα που ίσχυαν.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και θα συνεχιστούν για έναν περίπου μήνα (μετά βλέπουμε) αν κάποιος επιθυμεί να ταξιδέψει στη Θάσο μπορεί να το κάνει μόνο από την γραμμή της Κεραμωτής. Κι εκεί ωστόσο τα δρομολόγια είναι αρκετά μειωμένα.

Διαβάστε επίσης