Χωρίς οδικές εκδρομές και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος- Συνέντευξη του Αλέκου Ξανθόπουλου

 Χωρίς οδικές εκδρομές και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος- Συνέντευξη του Αλέκου Ξανθόπουλου

Ένας από τους πιο έμπειρους εκπροσώπους τουριστικού γραφείου της Καβάλας είναι ο Αλέκος Ξανθόπουλος, επικεφαλής στο Georama Travel. Από τα μέσα Μαρτίου η δουλειά σταμάτησε καθώς ο κλάδος πανελλαδικά είναι σε αναστολή. Οι οδικές εκδρομές του τριημέρου δεν έγιναν αν και επιχειρήθηκαν. Πέραν όλων των άλλων δεν υπάρχει καλή ψυχολογία στον κόσμο. Οι απόψεις του κ. Ξανθόπουλου έχουν ενδιαφέρον.

Η συνέντευξη

Ερ: Υπό φυσιολογικές συνθήκες τέτοιες  μέρες παραμονή του Αγίου Πνεύματος, τα δικά σας λεωφορεία και των συναδέλφων σας θα δίνατε ραντεβού στις σημαίες του Δ. Κήπου για να φεύγατε για τις προγραμματισμένες εκδρομές σας με τους συλλόγους ή τους μεμονωμένους πολίτες . Αυτό φέτος δε γίνεται.

Απ: Ακριβώς. Φέτος δυστυχώς δε γίνεται τίποτα. Η κίνηση είναι μηδενική στην κυριολεξία. Από τις 13 Μαρτίου και μετά τα τουριστικά γραφεία και τα πούλμαν δεν έχουν αντικείμενο καθόλου και όταν λέω καθόλου κυριολεκτώ. Καθόμαστε στην κυριολεξία και σαν εκδρομές  αλλά και σαν υπηρεσίες τουριστικού γραφείου. Δεν πετάνε αεροπλάνα, τα καράβια είναι ελάχιστα, οι θέσεις περιορισμένες αλλά το βασικότερο  είναι η ψυχολογία του κόσμου για να είμαστε αντικειμενικοί. Οι καταστάσεις είναι ακόμη δύσκολες. Πιστεύουμε ότι θα έρθει η κανονικότητα. Τώρα τα στάδια ακόμη είναι τα αρχικά.  Υπήρχαν  δυο τρεις εκδρομές για το τριήμερο, συνεργατικές με γραφεία  άλλων  πόλεων  αλλά δεν θα γίνουν, αφού δεν είχαν συμμετοχές. Ευελπιστούμε ότι προς το τέλος του μήνα θα αρχίσει το ενδιαφέρον να είναι πιο έκδηλο.

Ερ: Το καλοκαίρι κάνετε  αρκετές εκδρομές. Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον;

Απ:  Όχι. Εντάξει ο κόσμος ρωτάει μεν, προφανώς απλά για να ρωτάει. Δικαιολογημένα η ψυχολογία του κόσμου δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι.

Ερ: Οι εκδρομές που επιχειρήθηκαν να γίνουν αυτό το τριήμερο , οι συνεργατικές όπως μας είπατε αλλά δεν υπήρχε ενδιαφέρον και δεν θα πραγματοποιηθούν, τι προορισμούς είχαν;

Απ: Είχαν προορισμό Ελλάδα.  Θα δουλέψουμε φέτος αν δουλέψουμε, εσωτερικό. Λογικό είναι να προτείνεις πιο εύκολα να προτείνεις κάποιον να πάει ένα ταξιδάκι στην Ελλάδα παρά στο εξωτερικό. Μα αυτά που ακούμε είναι δύσκολο. Εφόσον εμείς σαν Ελλάδα δώσαμε το καλύτερο παράδειγμα και ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στην Ευρώπη, θα βοηθήσουμε τον τόπο μας. Βασικά είναι πιο οικονομικό. Πιο όμορφο, καλοκαίρι είναι και όταν λέμε καλοκαίρι εννοούμε Ελλάδα.

Ερ: Τα ξενοδοχεία όπου θα μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι με τα λεωφορεία και θα φιλοξενηθούν άραγε θα τους δουν με τον ίδιο τρόπο και θα ρίξουν λίγο τις τιμές;

Απ: Αυτό ισχύει από κάποιες συζητήσεις που έχουμε κάνει με ξενοδόχους οι τιμές τους  είναι σε φυσιολογικά  επίπεδα, να μην σας πω και χαμηλότερες από πέρσι. Θέλουν να αναπνεύσουν και αυτοί.  Δεν κοιτάμε να κερδίσουμε αυτή τη στιγμή, κοιτάμε να μειώσουμε τη ζημιά.

Ερ: Πως στηριχθήκατε εσείς που έχετε τα τουριστικά γραφεία ακόμη και οι οδηγοί σας που έχετε στα λεωφορεία σας. Στηριχθήκατε;

Απ: Ναι είναι σε αναστολή το προσωπικό και οι οδηγοί των λεωφορείων. Απ` ότι είπε ο κ. Βρούτσης το προσωπικό των τουριστικών γραφείων, του τουρισμού με κάποιους άλλους κλάδους μέχρι τις 31/7 θα είναι στο πρόγραμμα . Μετά θα δούμε.

Ερ: Εσείς λοιπόν με  την εμπειρία που έχετε λέτε ότι ίσως το πράγμα πάρει μπρος τον Ιούλιο. Τον Ιούνιο τον έχετε ξεγραμμένο.

Απ: Ευελπιστούμε. Εμείς δίνουμε εκδρομές  με τριήμερα, τετραήμερα εντός Ελλάδας. Λευκάδα, Κέρκυρα, Βόλο, που μπορεί να πάει κάποιος γρήγορα, μην είναι όλη τη μέρα μέσα στο πούλμαν.  Στο Ναύπλιο θα είναι τετραήμερο.  Υπάρχει μια ποικιλία εκδρομών από 90-100 ευρώ το τριήμερο αλλά αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον είναι πολύ χαμηλό και δικαιολογημένα άλλωστε. Πιστεύουμε ότι θα ξεμουδιάσει ο κόσμος έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα και σιγά- σιγά θα αρχίσει το ενδιαφέρον και θα δουλέψουμε κάπως, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ερ: Τα λεωφορεία σας μεταφέρουν και τους   τουρίστες που έρχονται με πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο, τους πηγαίνετε μέχρι την Κεραμωτή κτλ. Εκεί τι ακούτε;

Απ: Τα μηνύματα δεν είναι καλά από το εξωτερικό. Από συναδέλφους που μιλάω στη Θάσο, τα περισσότερα προγραμματισμένα ταξίδια έχουν ακυρωθεί. Τώρα κάποιες εταιρείες θα επιχειρήσουν να ανοίξουν πάλι.

Φαντάζομαι ότι θα είναι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Δεν ξέρεις πως θα το διαχειριστείς.

Διαβάστε επίσης