Χώρο εκτός Διοικητηρίου αναζητά η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Καβάλας

 Χώρο εκτός Διοικητηρίου αναζητά η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Καβάλας

Νέα προσπάθεια κάνει η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Καβάλας προκειμένου να βρει χώρο εκτός Διοικητηρίου για να καλύψει τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες της.

Απευθύνεται σε ιδιώτες ιδιοκτήτες κεντρικών ακινήτων, από τους οποίους ζητά σχετικές προσφορές και προτάσεις. Στο πρόσφατο παρελθόν μια ίδια προσπάθεια δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Δεδομένου του προβλήματος έλλειψης χώρου, η υπηρεσία επανέρχεται. Με πρωτοβουλία όπως λέγεται της κεντρικής διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Εδώ και λίγα χρόνια η Περιφερειακή Διεύθυνση Καβάλας λειτουργεί σε γραφεία του δεύτερου ορόφου του Διοικητηρίου. Παρά το ότι σε αυτά πρόσφατα σχετικά ανανεώθηκε η επίπλωση, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο χώρος δεν επαρκεί.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως το αρχείο της υπηρεσίας, το οποίο προ μηνών μεταφέρθηκε σε άλλον όροφο του Διοικητηρίου αφού πλέον έπαψε να χωρά στο διάδρομο έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας (φωτογραφία). Το αρχείο δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, με ότι αυτό συνεπάγεται. Με αυτήν όπως φαίνεται την αφορμή η υπηρεσία ψάχνει άλλο ακίνητο, αρκεί να είναι κεντρικό.

Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ενοικίασης ακινήτου για στέγαση των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης (ΠΕ.ΔΙ.) του ΕΟΠΥΥ Καβάλας η μίσθωση θα αφορά διάστημα 12 ετών. Το ακίνητο πρέπει να είναι από 152 έως 264 τμ. Κατά προτίμηση στο κέντρο της πόλης. Η υπηρεσία προσφέρεται να διαθέσει ενοίκιο έως το ποσό των 1.680 ευρώ το μήνα. Προσφορές δέχεται μέχρι την 1η Ιουλίου.

Θα άραγε βρει αυτό που ζητά; Το πιθανότερο είναι να μην βρει. Έτσι θα συνεχίσει να είναι φιλοξενούμενη της Π.Ε. Καβάλας στους χώρους του Διοικητηρίου. Κι επειδή στο κτίριο υπάρχουν και θα υπάρξουν κι άλλα άδεια γραφεία, καλό είναι να επιδιωχθεί να αξιοποιηθούν κάποια από αυτά.

Αν μάλιστα η συνεργασία μπει σε οικονομική βάση (μιας και ο ΕΟΔΥΥ έχει χρήματα να διαθέσει για την υπηρεσία του στην Καβάλα) τότε η Π.Ε. Καβάλας θα έχει επιπλέον κίνητρο να εξυπηρετήσει το φιλοξενούμενο της.

Θυμίζουμε ότι στο Διοικητήριο φιλοξενούνται κι άλλες υπηρεσίες που κι αυτές παρουσιάζουν πρόβλημα έλλειψης χώρου. Ειδικά για το αρχείο τους. Π.χ. το αρχείο της Δ.Ο.Υ. Καβάλας έχει μεταφερθεί και βρίσκεται σε χώρο του κτιρίου πρώην ΕΟΚ.

Στο Διοικητήριο υπάρχουν και λειτουργούν και υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας. Παλαιότερα είχε τεθεί θέμα είτε αποχώρησης τους, είτε πληρωμής και ενοικίου! Ο Δήμος Καβάλας έχει πρόγραμμα να τις μεταφέρει αλλά το γεγονός εξαρτάται κυρίως από το έργο αξιοποίησης χώρων στο κτίριο πρώην ΕΟΚ.

Έργο που εξελίσσεται αλλά όπως πολλά άλλα, καθυστερεί. Πρόθεση του Δήμου Καβάλας είναι να συγκεντρώσει σε δικά του κτίρια όλες του τις υπηρεσίες. Κι ενώ ο σχεδιασμός υπάρχει καιρό, επί της ουσίας δεν προχωρά.

Διαβάστε επίσης