• 6 Μαΐου 2024,

Χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου

 Χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου

Το 2011 άρχισε στην Ιχθυόσκαλα ένα σημαντικό έργο, το οποίο πρόλαβε κι ενέταξε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υπό τον Θ. Καλλιοντζή. Σήμερα, αρχές του 2017, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Προχώρησε σε μεγάλο βαθμό αλλά είναι σταματημένο τους τελευταίους μήνες.

Χθες ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης υπέγραψε απόφαση με την οποία το υπόλοιπο του έργου εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020». Ουσιαστικά το έργο γίνεται «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ αλλά με συγκεκριμένη προθεσμία ολοκλήρωσης την 31η Δεκέμβρη του 2017. Οι εργασίες που απέμειναν αφορούν το 1/3 της αίθουσας δημοπρασιών, προς τη πλευρά των γραφείων διοίκησης.

Το έργο έχει εξασφαλισμένη πίστωση 635.000 ευρώ. Θα εκτελεστεί από τον αρχικό εργολάβο δηλαδή δεν θα υπάρξει διαδικασία νέας δημοπράτησης. Οι αλλαγές που ήδη έγιναν μέσω του έργου στην Ιχθυόσκαλα βοήθησαν σημαντικά τόσο στην εικόνα που αυτή παρουσιάζει όσο και στη λειτουργία της.

Διαβάστε επίσης