• 17 Μαΐου 2024,

Χρήσιμη συζήτηση για τα παιδιά που μεγαλώνουν (Φωτογραφίες)

 Χρήσιμη συζήτηση για τα παιδιά που μεγαλώνουν (Φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 3ου και του 5ου γυμνασίου Καβάλας. Στην εκδήλωση ενεπλάκη οργανωτικά και το νομικό πρόσωπο της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Η Παναγιώτα Νεοσκομίδου ανέπτυξε το θέμα της απότομής ενηλικίωσης για τα παιδιά 12 – 14 ετών, την περίοδο δηλαδή που τελειώνουν το δημοτικό σχολείο κι αρχίζουν τη φοίτησή τους στο γυμνάσιο. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των γονέων και της ομιλήτριας.

Όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση, πρόκειται για μια κρίσιμη ηλικία των παιδιών 12 – 14 ετών, την ηλικία δηλαδή της προ-εφηβείας. Εξετάσθηκαν όλα όσα συμβαίνουν κυρίως στην οικογένεια όταν το παιδί αλλάζει σχολείο και από το δημοτικό προωθείται στο γυμνάσιο. Εξετάσθηκε το τι κάνουν και το τι θα πρέπει να πράττουν οι γονείς κατά πρώτον, αλλά και οι εκπαιδευτικοί κατά δεύτερον.

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκει στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου γυμνασίου που βρήκε συμπαράσταση και συμμετοχή στον αντίστοιχο σύλλογο του 5ου γυμνασίου. Ο σύλλογος του 3ου γυμνασίου προετοιμάζει μία ακόμη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη με ομιλητή από την Αθήνα.

 

Διαβάστε επίσης