• 2 Μαΐου 2024,

Γιώργος Δήμιζας: « 6 στα 6, είμαστε Καβάλα»

 Γιώργος Δήμιζας: « 6 στα 6, είμαστε Καβάλα»

Συνέντευξη στο Proininews παραχώρησε ο βασικός τερματοφύλακας του ΑΟΚ, Γιώργος Δήμιζας. Μίλησε για το παιχνίδι της Κυριακής με το Σκούταρι αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος , αν μπορεί ο ΑΟΚ να διεκδικήσει την πρώτη θέση στα λίγα παιχνίδια που έχουν μείνει. Αναλυτικά.

Ερώτηση:  Η άποψη σου για το ματς που πέρασε με την Ελπίδα Σκουτάρεως. Πόσο δίκαιο η άδικο είναι το αποτέλεσμα;

Απάντηση; Καταρχάς θέλω να πω ότι παίξαμε σ` ένα γήπεδο πολύ δύσκολο.  Μπορούσε κιόλας να μην γίνει το ματς κατά την άποψη μου.   Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ δύσκολος. Εμείς παίξαμε πολύ καλά βάση του πλάνου του προπονητή μας.  Η Ελπίδα δεν μας απείλησε εκτός από δυο φάσεις που είχαν και κάποια δόση τύχης.   Θεωρώ ότι ήμασταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι αλλά δεν καταφέραμε τις τελικές ευκαιρίες να τις μετουσιώσουμε σε γκολ.

Ερώτηση: Μένει κάποια πίκρα;

Απάντηση: Ασφαλώς. Όταν χάνεις ένα ντέρμπι στην έδρα σου πάντα σου μένει η πίκρα.

Ερώτηση: Ρεαλιστικά, μπορεί πλέον ο ΑΟΚ να διεκδικήσει την πρώτη θέση;

Απάντηση:  Υπάρχουν ακόμη 6 αγωνιστικές και όσο υπάρχουν ακόμη μαθηματικές ελπίδες πρέπει να το παλέψουμε. Στόχος μας είναι να κάνουμε το 6 στα 6 και να γίνει κάτι καλό. Ελπίζουμε από τη στιγμή που δεν έχει μαθηματικά κάτι τελειώσει.

Ερώτηση:  Εχει πέσει η ψυχολογία αφού ο ΑΟΚ δεν πήρε αυτό που άξιζε με την Ελπίδα;

Απάντηση: Σίγουρα δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε.  Μετά το ματς σαφώς ήταν πεσμένη η ψυχολογία αλλά μετά την ομιλία του προπονητή μας και του γενικού αρχηγού  το απόγευμα της Τρίτης στα αποδυτήρια, μας βοήθησαν πολύ να ανέβουμε. Να καταλάβουμε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, ότι έχουν μείνει 6 τελικοί ακόμη και πρέπει να τα δώσουμε όλα, κάνοντας ότι καλύτερο μπορούμε.

Ερώτηση: Θεωρείς ότι αυτή η ομάδα με πολλά νέα παιδιά ήδη έχει κάνει πολλά πράγματα;

Απάντηση:  Σίγουρα όταν βλέπεις νέα παιδιά από την Καβάλα που προέρχονται από το τοπικό και έχουν καταφέρει να φτιάξουνε ένα σύνολο ανταγωνιστικό που διεκδικεί την άνοδο, αυτό είναι πάρα πολύ σπουδαίο.  Η ομάδα έχει μεγάλο μέλλον.

Ερώτηση: Πολλοί λένε ότι ο βασικός κορμός πρέπει να συνεχίσει και την επόμενη μέρα.

Απάντηση: Αυτό πιστεύω ότι είναι στο χέρι της διοίκησης να κρατήσει αυτόν τον κορμό, συν κάποιες προσθήκες που θα γίνουν.  Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική απ` ότι ήταν φέτος.

Ερώτηση: Πως βλέπεις τον 1ο όμιλο ενώ εσύ έχεις έρθει από το Νότο.

Απάντηση: Ο όμιλος έδειξε ότι είναι πολύ ανταγωνιστικός. Κάθε ομάδα είναι πολύ επικίνδυνη  Αν δεν είσαι σοβαρός μπορεί ακόμη και οι τελευταίοι να σου κάνουν τη ζημιά. Στα εκτός έδρας κρίνεται παρά πολύ στη δύναμη.

Τα εκτός έδρας αποτελέσματα φέρνουν και πρωτιά.

Ερώτηση:  Από μια Κυριακή στην άλλη, ένας τερματοφύλακας από ήρωας μπορεί να γίνει αντιήρωας.  Είναι ένα συναίσθημα που το έχεις ζήσει χωρίς να εννοούμε ότι ευθύνεσαι για το γκολ με το Σκούταρι.

Απάντηση:  Δεν βοήθησαν στο ματς με το Σκούταρι την ομάδα μου, όπως σε άλλα ματς. Αυτό μου αφήνει μια πικρία.  Ετσι είναι η θέση του τερματοφύλακα.  Θα μπορούσα να είχα διαβάσει διαφορετικά κάποιες φάσεις.   Αυτή  η θέση τα έχει από την κορυφή μέχρι πιο κάτω, σε όλα τα επίπεδα.

Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την ομάδα.

Ερώτηση: Εσύ θα ήσουν θετικός να έμενες στην ομάδα και τη νέα χρονιά;

Απάντηση: Ο ΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, το κατάλαβα από τις πρώτες μέρες.  Η διοίκηση που υπάρχει τώρα είναι πολύ καλή. Οργανωμένη και έχει συνέπεια στα πάντα της. Αυτό με κάνει να νιώθω ότι δεν είμαι σε Γ` Εθνική αλλά σε πιο πάνω κατηγορία.   Εντάξει όλα είναι ωραία.  Η πόλη, ο κόσμος, η οργάνωση. Αν είναι έτσι, γιατί να μην μείνω στην Καβάλα;

Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ.

Ερώτηση: Υπάρχει όντως το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα.

Απάντηση: Δόξα το θεό. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μας όπλα μετά τη δουλειά και τη βελτίωση που είχαμε.   Σε άσχημα αποτελέσματα μείναμε ενωμένοι και βγήκαμε περισσότεροι δυνατοί.

Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και τώρα μετά την ήττα από το Σκούταρι.

Ερώτηση: Ένα μήνυμα προς του φιλάθλους;

Απάντηση: Το έχουμε πει όλοι μας πολλές φορές. Γνωρίζουμε τη δύναμη του κόσμου της Καβάλας.  Κάνουμε προσπάθεια σίγουρα υπάρχουν αποτελέσματα που τους απογοητεύουμε.

Πρέπει όμως να καταλάβει την προσπάθεια μας και να συνεχίσει να είναι δίπλα μας μέχρι το τέλος.

Ερώτηση: Τώρα το ματς με τους Προσκυνητές.

Απάντηση: Είναι μια ομάδα που παίζει τα τελευταία της χαρτιά για να μείνει στην κατηγορία. Είναι δυνατός αντίπαλος και θα τα δώσει όλα. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να ξεχάσουμε το αποτέλεσμα με το Σκούταρι και να κερδίσουμε όλα τα ματς που έχουν μείνει. Είμαστε Καβάλα δεν γίνεται αλλιώς.

Τ. Π

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης