• 19 Απριλίου 2024,

Χωρίς φαινόμενα αλλά με κρύο το τριήμερο

 Χωρίς φαινόμενα αλλά με κρύο το τριήμερο

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ , την πιο πρόσφατη, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα έχουμε κρύο αλλά δεν θα έχουμε φαινόμενα και αυτό είναι το θετικό της ιστορίας.

Μπορεί να μην καταφέρουμε και φέτος να στρώσουμε το τραπέζι με τα σαρακοστιανά έξω αλλά τουλάχιστον δεν θα έχουμε πρόβλημα με τις μετακινήσεις μας οι οποίες αναμένεται να είναι αρκετές αφού το τριήμερο που έρχεται έχει πολλές δράσεις τις οποίες και καλούμαστε να παρακολουθήσουμε και γιατί οχι να συμμετάσχουμε κιόλας.

Όλοι εσείς που έχετε στο πρόγραμμα να επισκεφθείτε την Κυριακή την Ξάνθη για την μεγάλη παρέλαση καλό είναι να κάνετε τα κουμάντα σας , προλαβαίνετε , και να μπείτε σε κάποιο γκρουπ που θα παρελάσει και οχι να βρεθείτε ως θεατής.

Μόνο έτσι θα μπορέσετε να μπείτε στο κλίμα και να πάρετε χαμπάρι για όλα αυτά που γίνονται την τελευταία μέρα της απόκριας στην γειτονική μας Ξάνθη.

Όπως και να το κάνουμε είναι άλλο να είσαι μέσα στην παρέλαση και άλλο να είσαι έξω και να βαράς παλαμάκια.

Στο καρναβάλι της Πάτρας όλο το τριήμερο οι περισσσότερες εκδηλώσεις είναι αποκλειστικά για όλους αυτούς που ανήκουν σε κάποιο γρουπ που θα παρελάσει στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

Όλα τα πάρτυ που γίνονται στην πόλη διοργανώνονται απο τα δεκάδες γκρουπ και αν δεν ανήκεις σε κανένα απο  αυτά είναι πολύ πιθανό να καταλήξεις σε καμμιά ταβέρνα και να πίνεις τσίπουρα.

Όλο το πανυγήρι γίνεται με αυτούς που συμμετέχουν στην μεγάλη παρέλαση και είναι χιλιάδες κόσμου.

 

Τώρα όσο αφορά την γιορτή των ερωτευμένων νομίζω οτι φέτος πέρασε εντελώς στο ντούκου ίσως γιατί έπεσε πάνω στο τελευταίο τριήμερο της απόκριας και την Καθαρά Δευτέρα.

Απο τους έρωτες και τα ζουμιά δεν είναι οτι καλύτερο να πέφτεις στον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά.

Γίνεται δηλαδή αλλά χρειάζεται ένας ενδιάμεσος χρόνος να μεσολαβήσει ανάμεσα στις δύο αυτές δράσεις που δυστυχώς οχι μόνο δεν έχουν καμμία σχέση αλλά  η μία είναι κόντρα στην άλλη αρκεί να σας θυμίσω οτι η σκορδαλιά είναι ο Νο1 λόγος που τα ζευγάρια έστω και για ένα βράδυ δεν κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι.

-‘Εφαγες σκορδαλιά ;

ΚΑΠΑΠΕ !

Πάντως είναι αλήθεια οτι πριν απο δέκα και είκοσι χρόνια την γιορτή των ερωτευμένων την γιορτάζαμε με μεγαλύτερη μανία και στην Καβάλα με τα κουκλάκια και τα έξυπνα μυνήματα ερωτικού περιεχομένου να δίνουν και να παίρνουν την μέρα αυτή.

Και επειδή η γιορτή των ερωτευμένων είναι κυρίως μια γιορτή των αισθήσεων για τον λόγο αυτό και οι πιο φανατικοί της ημέρας αυτής κάνουν και σκέφτοναι διάφορα για να προκαλέσουν και να ξεσηκώσουν αν θέλετε τις αισθήσεις του συντρόφου τους.

Σε αυτό το πλαίσιο και η προβολή της ταινία οι 30 αποχρώσεις του γκρι που κάνει πάντα πρεμιέρα αυτή την μέρα και είναι μια αισθησιακή τσόντα.

Μια τσόντα πολυτελείας όπως είχε πει και ένας φίλος.

Αν δεν κάνω λάθος η ταινία “ Οι 30 αποχρώσεις του γκρι “ είναι τριλογία με το τρίτο και τελευταίο μέρος της ταινίας να κάνει πρεμιέρα χθες.

Απο του χρόνου τέρμα τα γκρι.

Αυτό που μας διέφυγε φέτος είναι να ακούσουμε το ερωτικό τραγούδι της Lacta η οποία κάθε χρόνο τέτοια μέρα κυκλοφορεί ένα ερωτικό τραγούδι συνήθως πακέτο και με μία ερωτική ταινία.

Φέτος δεν είχε ούτε τραγούδι , ούτε ταινία.

 

Αυτό πάλι το καινούργιο τηλεοπτικό παιχνίδι του ΣΚΑΙ “Power of love” που παρουσιάζει η Μπακοδήμου πως το είδατε ;

Δέκα άντρες και δέκα γυναίκες μέσα σε ένα σπίτι πρέπει να γνωριστούν και να ερωτευτούν.

Φαντάζομαι οτι το βραβείο το διεκδικούν τα ζευγάρια που θα προκύψουν μέσα απο αυτή την συμβίωση.

Τα παλιά τα χρόνια ψάχναμε να βρούμε το ταίρι μας στα πάρτυ και στα καφέ και τα τελευταία χρόνια το ψάχνουμε στο Face book και στο twitter και αν αυτό δεν είναι εφικτό φτάνουνε μέχρι και τα τηλεπαιχνίδια.

Κατά την γνώμη μου αυτό είναι κατάντεια και απορώ με τους νέους και τις νέες που δηλώνουν συμμετοχή σε αυτό το καινούργιο τηλεοπτικό παιχνίδι.

Θα πρέπει όλες οι νοικοκυρές να έχετε υπόψη σας οτι στο τραπέζι με τα σαρακοστιανά θα πρέπει να υπάρχει ο αχινός με μπόλικο λάδι και λεμόνι, τα κυδόνια και το φασόλι το άσπρο με το κρεμμύδι το ξερό.

Αυτοί οι μεζέδες είναι απαραίτητοι και αποτελούν την βάση για το τραπέζι.

Απο εκεί και μετά μπορεί η κάθε νοικοκυρά ανάλογα με την όρεξη και την φαντασία της να προσθέσει οτι θέλει.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού  σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι ,ύποπτοι και ύπουλοι είναι και πονηροί.

Τα μάτια σας 54 και πάντα σε ετοιμότητα και εγρήγορση.

 

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης