• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Μία ακόμη φορά τα ίδια. Έλλειψη συντονισμού στις εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας. Χθες το απόγευμα ίδια ώρα εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (μαζί με δύο συλλόγους γονέων κηδεμόνων) και του Δημοτικού Ωδείου. Μα τόσο δύσκολο είναι να συνεννοηθούν μεταξύ τους;

Δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο ανακοίνωση για την αναγνώριση ενός ακόμη τοπικού σωματείου. Το όνομα του διαφορετικό, «Φόρουμ Φίλιπποι». Το μυαλό μας πάει στην δραστήρια ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους». Όπως όμως πληροφορηθήκαμε, η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με το φόρουμ.

Συνέχεια στις προχθεσινές δηλώσεις του κ. Γιώργου Καλαντζή. «Αν θέλουν μπορούν να αλλάξουν την όδευση, να την πάνε από τα βουνά» είπε ο πρώην βουλευτής. Η δήλωση του αφορά όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα. Όσο για τις διαδόσεις ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, αυτές όντως υπάρχουν.

Τελευταία θα λέγαμε ότι υποχωρούν. Παίζει ρόλο η δραστηριοποίηση του, η παρέμβαση του ώστε να τις διαψεύσει. Το κακό με την υπόθεση φαίνεται να είναι ότι σε αυτήν εμπλέκονται πρόσωπα που κατά τα άλλα δηλώνουν φίλοι του! Αυτό μάλλον το αντιλαμβάνεται. Το ξέρει. Γνωρίζει άραγε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι… φίλοι του; Κανονικά πρέπει να τους εντοπίσει. Αν έχεις τέτοιους φίλους …

Επίκειται η ένταξη Χρήστου Πριονίδη στη δημοτική ομάδα του δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλιππου Αναστασιάδη. Το ότι καθυστερεί η επίσημη ανακοίνωση οφείλεται στην τακτική που ακολουθούν και οι δύο πλευρές. Το αργούν μπας και «μαλακώσουν» όσοι φέρονται να διαφωνούν. Για όσους γνωρίζουν λεπτομέρειες, το γεγονός της συνεργασίας τους είναι τετελεσμένο.

Μεγάλο το ενδιαφέρον του Δήμου Καβάλας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Διαρκές. Το αντιληφθήκαμε και με την ευκαιρία κοπής βασιλόπιτας (την περασμένη Κυριακή) του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ. Αλήθεια, η Δημωφέλεια βρήκε χώρο για φυτώριο για τα παιδιά του ΚΔΑΠ; Αφού υπάρχει ενδιαφέρον για τα ΑμΕΑ, ας κοιτάξουν να βοηθήσουν και τον σύλλογο αλλά και το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ που λειτουργούν με επιτυχία τόσα χρόνια.

Απορία. Οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο θα γίνουν με ή χωρίς προσωπικό σεκιούριτι; Κανονικά οι σεκιουριτάδες πρέπει να επανέλθουν στη διαδικασία του face control. Το ΠΑΜΕ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του, δεν αστειεύεται.

Ο Μάρκος Δέμπας στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Χρήστο Μέτιο έθιξε και το θέμα της Εργοανάπτυξης. Επανέλαβε στον κ. Περιφερειάρχη ότι παραιτήθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας μόνο επειδή έχει αυξημένες λοιπές υποχρεώσεις.

Σχετικά με το μέλλον του Βιοτεχνικού Πάρκου. Η διοίκηση της Περιφέρειας ενώ έχει έτοιμο το Επιμελητήριο (για να το αναλάβει), παίζει συνεχώς καθυστερήσεις… Διατηρεί ταυτόχρονα αυτήν την αβεβαιότητα και ακυβερνησία. Ας αποφασίσουν να δώσουν ένα τέλος στην εκκρεμότητα τώρα που το Επιμελητήριο είναι πρόθυμο. Αν αυτή η προθυμία πάψει, τότε δε θα ξέρουν τι να το κάνουν το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας σκοπεύει να βραβεύσει τον παλιό δημοτικό σύμβουλο Νίκο Καϊρέτη, με την ευκαιρία των Καλοκαιρινών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ιστορίας του. Ο κ. Καϊρέτης έμαθε την πρόθεση του δήμου. Θυμήθηκε ότι άλλες δύο ή τρεις φορές έχει τιμηθεί από το Δήμο Καβάλας για την παλαιότερη συμμετοχή του σε δημοτικά συμβούλια. Αυτήν την φορά ο Νίκος Καϊρέτης θα τιμηθεί γιατί είναι ο παλιότερος εν ζωή πρώην δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

Στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα είναι πετυχημένη. Η προηγούμενη έγινε τον Οκτώβρη του 2011. Επί Σιμιτσή. Τότε η στάση εργασίας είχε σχέση με τις μισθολογικές περικοπές του προσωπικού λόγω των μνημονίων. Οι φωτογραφίες της εποχής μας θυμίζουν ότι η συγκέντρωση των εργαζόμενων έγινε στη Δημοτική Αγορά. Σήμερα θα γίνει στη Λορντ.

Οι μετακινήσεις του προέδρου του σωματείου Κώστα Χανδρουλίδη δεν είναι καθόλου λίγες. Οι τρεις πιο πρόσφατες αφορούν το τμήμα υδρομέτρων. Το γραφείο προσωπικού κι από προχθές το γραφείο κίνησης. Υπάρχουν ωστόσο και προγενέστερες.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες η ΔΕΥΑΚ αναφέρει για την γεώτρηση της Λημνιάς: « Έδειξε καλό ποιοτικό νερό αλλά σε μικρές ποσότητες». Καλό θα είναι η κ. Δήμαρχος να ρωτήσει και να μάθει τι είπε για την ίδια γεώτρηση ο κ. Ξανθόπουλος, στη διάρκεια της ομιλίας του στη λαϊκή συνέλευση. Την περιέγραψε με εξαιρετικά ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα! Ας ρωτήσει η κ. Δήμαρχος τους Λογκάρη- Τσακίρη. Θα της τα πουν αναλυτικά.

Άργησε- κατά γενική ομολογία- να φθάσει στο ακροατήριο η υπόθεση της υπεξαίρεσης του Χρήστου Γλάνου. Αυτό οφείλονταν στο ότι τα οικονομικά των Σχολικών Επιτροπών ήταν πολύ μπερδεμένα, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι έλεγχοι που έπρεπε να προηγηθούν. Το τελικό ποσό που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε είναι 255.000 ευρώ. Ο ίδιος το αμφισβητεί και το μειώνει αρκετά. Όλα τα υπόλοιπα στο δικαστήριο.

Τριάντα λεπτά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα των εγκαινίων προσήλθε στην 1η ΤΟΜΥ Καβάλας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης. Απλός και προσιτός, ρωτήθηκε για το από πότε έχει να επισκεφθεί την πόλη μας. «Έχω να επισκεφθώ την Καβάλα 30 χρόνια. Από τότε που ήμουν στην ΕΦΕΕ» είπε. Είχε θερμό εναγκαλισμό και με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ξεναγήθηκε στο χώρο από τον κ. Στρατή Πλωμαρίτη. Αμέσως μετά άρχισε η περίοδος της αναμονής.

Οι επίσημοι προσέρχονταν, η ώρα είχε φθάσει αλλά η τελετή δεν άρχιζε. Όλοι πίστεψαν ότι η καθυστέρηση οφείλονταν στον Υπουργό. Αυτός όμως ήταν στο κτίριο, περίμενε και συζητούσε σε γραφείο. Ουσιαστικά όλοι περίμεναν τον Μητροπολίτη. Που έφθασε με 10 λεπτά καθυστέρηση.

Η κ. Δήμαρχος σχολίασε θετικά τον κ. Πολάκη. Ακούστηκε να λέει μπροστά του, για να το ακούσει, ότι αυτός την δέχθηκε αμέσως στο γραφείο του αλλά ο νεοδημοκράτης υπουργός Βορίδης δεν έκανε το ίδιο! «Το 80% του προσωπικού ήταν μαθητές μου» είπε χαρούμενος στον κ. Πολάκη για το προσωπικό της ΤΟΜΥ ο Τάκης Εμμανουηλίδης. Τέλος ο Γιώργος Παπαφιλίππου δήλωνε ικανοποιημένος όταν πολίτες τον ρωτούσαν για το τι κάνει. «Είμαι καλά. Όταν γίνονται τέτοια πράγματα (εγκαίνια της ΤΟΜΥ) είμαι καλά» είπε χαρακτηριστικά.

Κινητικότητα διαπιστώνεται αυτές τις μέρες στο δημοτικό ακίνητο της Ραψάνης, πρώην Νεφέλες. Υπάρχει σε εξέλιξη συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας με τη Δημωφέλεια προκειμένου ο χώρος να ετοιμαστεί για να φιλοξενήσει το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο. Στόχος όλων η μετακόμιση και λειτουργία του μουσείου να γίνει έγκαιρα ώστε στο πανελλήνιο συνέδριο ναυτικών μουσείων τον Ιούνιο, το δημοτικό ναυτικό μουσείο να λειτουργεί.

Καινούργιο αυτοκίνητο αγόρασε το νομικό πρόσωπο του δήμου Καβάλας «Αλληλεγγύη». Θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στην δημοτική ενότητα της Καβάλας. Ήταν απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης