• 19 Μαΐου 2024,

«Χριστός Ανέστη! -Αλήθεια; Πού είναι ο Θεός;»: Εκδήλωση διαλόγου από τη Χριστιανική Ένωση Καβάλας (φωτογραφίες)

 «Χριστός Ανέστη! -Αλήθεια; Πού είναι ο Θεός;»: Εκδήλωση διαλόγου από τη Χριστιανική Ένωση Καβάλας (φωτογραφίες)

Γράφει ο Μπάμπης Παναγιωτίδης


Στην αίθουσα διαλέξεων της Χριστιανικής Ένωσης Καβάλας παραβρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ελισαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, ο οποίος συνομίλησε με τον Θανάση Στογιαννίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., με θέμα “Χριστός Ανέστη “Αλήθεια; Που είναι ο Θεός;”.

Ο Καθηγούμενος Ελισαίος προερχόμενος από το Περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΆΣ, απάντησε με ευθύ λόγο σε όλα τα ερωτήματα του συνομιλητή του, αποσπώντας τον θαυμασμό των παρευρισκομένων με την απλότητα του και τις καίριες τοποθετήσεις του, καθώς και τις πολλές νουθεσίες – που έθεσε στη συζήτηση – και που βίωσε πλάι στον Γέροντα Αιμιλιανό τον Σιμωνοπετρίτη.

Η συνομιλία που διήρκεσε μία ώρα και σαράντα λεπτά εντάσσεται στο πρόγραμμα διαλέξεων “Αναζητήσεις και…..Συναντήσεις” με εμβληματικές μορφές του Ορθοδόξου Μοναχισμού της Χριστιανικής Ένωσης Καβάλας.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Ελισαίος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων- Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ.Στέφανο για την πρόσκληση που έλαβε προκειμένου να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους ευλαβείς Χριστιανούς της Καβάλας.

Στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων παρεβρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Παύλος, αρκετοί Κληρικοί της Μητρόπολης, ο Βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Πασχαλίδης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ Κώστας Αντωνιάδης, υποψήφιοι Δήμαρχοι – υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πνευματικά παιδιά του Καθηγούμενου Ελισαίου.

Τον Αγιορείτη Γέροντα συνόδευε από την Αθωνική Πολιτεία ο Πατέρας Πολύευκτος, ο οποίος κατάγεται από το Νευροκόπι Δράμας.

Διαβάστε επίσης