• 26 Απριλίου 2024,

Χρήστος Μυτικόπουλος: «Η Αγία Βαρβάρα είναι ένας σύλλογος με τη δική του ιστορία και ταυτότητα»

 Χρήστος Μυτικόπουλος: «Η Αγία Βαρβάρα είναι ένας σύλλογος με τη δική του ιστορία και ταυτότητα»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας Μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας, Χρήστος Μυτικόπουλος.

Αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν αλλά και την επιστροφή του Λεωνίδα Μαγιάννη στην οικογένεια της ομάδας.

Αναλυτικά.

Ερ: Ποιος θα είναι ο βασικός στόχος της Αγίας Βαρβάρας στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ;

Απ: Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω την εφημερίδα και το ραδιόφωνο της Πρωινής, όχι μόνο για τη σημερινή συνέντευξη αλλά γιατί στέκεται έμπρακτα δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η ομάδα μας για φέτος θα συνεχίσει στην ίδια φιλοσοφία. Έχει ένα νεανικό ρόστερ που πλαισιώνεται από δύο-τρεις έμπειρους αθλητές και έχει ως στόχο να παίξει ένα γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ, με πολλά σουτ και γρήγορο ρυθμό. Στόχος μας είναι να δώσουμε χώρο στα νέα αυτά παιδιά αλλά και στα πολύ νεότερα του εφηβικού και του παιδικού ώστε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο παρκέ, να αποκτήσουν εμπειρίες και αγωνιστική εικόνα. Θέλουμε να μάθουμε σε αυτά τα παιδιά να θέτουν ολοένα και υψηλότερους στόχους και να παλεύουν για αυτούς με υπομονή και επίμονη, χωρίς να εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοκυριαρχία, να σέβονται τους συμπαίχτες και τους αντιπάλους τους και μέσα από την προπόνηση και τους αγώνες να καλλιεργήσουν τις σωματικές και ψυχικές ικανότητες τους.

Ερ: Σκέφτεστε την άνοδο στη Γ`Εθνική; Μπορεί η Αγία Βαρβάρα φέτος να επανέλθει σε Εθνική κατηγορία;

Απ: Η Αγία Βαρβάρα είναι ένας σύλλογος με τη δική του ιστορία και τη δική του ταυτότητα. Πάντα κοιτάει ψηλά αλλά δεν θέλει να γίνει αυτό μέσα από μία ευκαιριακή κατάσταση ή μία εφήμερη επιτυχία. Θα πρέπει να είναι προϊόν δουλειάς, αποτέλεσμα ενός πλάνου που έχουμε θέσει, με δικά μας παιδιά που θα είναι έτοιμα να κάνουν το επόμενο βήμα. Έχουμε ένα καλό και ποιοτικό ρόστερ αλλά πάνω από όλα έχουμε ένα εξαιρετικό κλίμα και νομίζω ότι αυτή η ομάδα δεν πρέπει να έχει ταβάνι στα όνειρα της.

Ερ: Τι άλλαξε στο ρόστερ σε σχέση με πέρσι; Υπήρχε ενίσχυση ή αποδυναμώθηκε η σύνθεση της ομάδας;

Απ: Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να διατηρεί έναν σταθερό κορμό. Έτσι και φέτος διατηρήσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την περσινή μας ομάδα, Είχαμε την αποχώρηση των Βασίλη Ντάτση και Βαγγέλη Παπακωνσταντίνου που ολοκλήρωσαν την ακαδημαϊκή τους φοίτηση αλλά και του Δαμιανού Κωνσταντάρα που για ακαδημαϊκούς λόγους δεν θα είναι φέτος μαζί μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και να τους πω ότι η Αγία Βαρβάρα θα είναι πάντα η αθλητική τους οικογένεια. Η ομάδα φέτος όμως προχώρησε σε σημαντικές ενισχύσεις. Πετύχαμε την επιστροφή του Γιάννη Σουλίδη που με την αγωνιστική του εμπειρία και το ήθος του θα βοηθήσει σημαντικά τους νέους αθλητές μας. Αποκτήσαμε τον Στέργιο Μαρκόπουλο που είναι μία πολύ σημαντική προσθήκη στην θέση του playmaker και πιστεύω ότι μπορεί να δώσει την ποιότητα που χρειαζόμαστε. Τέλος αναμένουμε την ολοκλήρωση δύο ακόμη κινήσεων που είναι παιδιά που ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία της ομάδας μας και μπορούν να μας βοηθήσουν αγωνιστικά.

Ερ: Μεγάλη η αποχή λόγω της πανδημίας, πόσο επηρεάζει αυτό το πράγμα οργανωτικά αλλά και αγωνιστικά;

Απ: Πραγματικά η πανδημία έχει θέσει εκτός ρυθμού όλη την κοινωνία και βέβαια και έχει προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες και στον τομέα του αθλητισμού. Δεν μπορεί κανένας να προβλέψει τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και έτσι και οι ομάδες αλλά και οι αθλητές δεν μπορούν να κάνουν μακροχρόνια σχέδια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει όμως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός καθώς τις προηγούμενες χρονιές τα πρωταθλήματα δεν πραγματοποιήθηκαν και οι αθλητές έμειναν για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα εκτός προπόνησης. Η επιστροφή στους αθλητικούς χώρους και στους αγωνιστικούς ρυθμούς θα πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή και εύχομαι να έχουμε μία χρονιά που να ολοκληρωθεί κανονικά, χωρίς διακοπές και συνεχείς αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ερ: Υπάρχουν κάποιες ομάδες οι οποίες θεωρούνται φαβορί στον όμιλο σας;

Απ: Στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ ως γνωστόν υπάρχουν δύο όμιλοι και η ομάδα μας κληρώθηκε και πάλι στον όμιλο της Θράκης. Υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις που κάθε χρόνο παρουσιάζουν πολύ δυνατά και δουλεμένα σύνολα αλλά και ομάδες που έχουν πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές και είναι σίγουρο πως θα παρουσιαστούν ενισχυμένες. Συγκεκριμένα πιστεύω ότι η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης του φίλου μου Στέλιου Τελλούδη αλλά και ο ΑΟΚ του φίλου μου Σπύρου Κάτσικα θα είναι μέσα στην πρώτη τετράδα, μαζί με τη δική μας ομάδα. Επίσης οι ομάδες της Κομοτηνής έχουν κάθε χρόνο πολλές αλλαγές γιατί απαρτίζονται και από πολλούς φοιτητές και διαφέρουν έτσι σε αγωνιστική δύναμη από χρόνο σε χρόνο. Στο Δημοκρίτειο για παράδειγμα που αγωνίζονται δύο δικά μας παιδιά ο Μιχάλης και ο Λάζαρος Μάρκου κάθε χρόνο γίνεται εξαιρετική δουλειά και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί φέτος και μέσα στο παρκέ.

Ερ: Η επιστροφή του Λεωνίδα Μαγιάννη στο προπονητικό τιμ δείχνει την πρόθεση της Αγίας Βαρβάρας να δώσει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στα τμήματα υποδομής;

Απ: Ο Λεωνίδας Μαγιάννης υπήρξε για χρόνια συμπαίχτης μου και προπονητής μου. Είναι ο άνθρωπος πίσω από όλες σχεδόν τις τελευταίες επιτυχίες στα τοπικά πρωταθλήματα αλλά και στα πρωταθλήματα εφήβων. Η επιστροφή του στην Καβάλα είναι ένα κέρδος για την πόλη μας. Ο σύλλογος μας πιστεύει ότι πρέπει να βγαίνουν νέοι προπονητές μέσα από τους συλλόγους και να προωθούνται σιγά σιγά στα αγωνιστικά τμήματα, όπως ακριβώς γίνεται και με τους αθλητές. Μαζί με το Γιώργο Παπαζώτο και την Τέτη Χρυσοστομίδου μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία. Πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη βαρύτητα στα παιδιά της ακαδημίας γιατί αυτά αποτελούν το κύτταρο της καλαθοσφαίρισης. Ο κόουτς Μαγιάννης έχει θέσει από την αρχή ένα πλάνο προπόνησης, ανά ηλικία με προπονητικούς μικρόκυκλους και στόχους. Τα παιδιά πρέπει να μπούνε σε κανόνες. Πρέπει όμως παράλληλα να έρχονται και να φεύγουν χαρούμενα. Η ισορροπία αυτή είναι λεπτή και εκεί κάπου κρύβεται η επιτυχία. Τα παιδιά εμπιστεύονται σε εμάς τα όνειρα τους και αυτή είναι σίγουρα η μεγαλύτερη μας ευθύνη. Στη δική μας ακαδημία τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές. Μάλλον η ευχή σας πρώτα απ` όλα είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να μην διακοπεί όπως πέρσι. Η αγωνιστική χρονιά ξεκινάει με τα πρωταθλήματα των εφήβων, των παίδων και των ανδρών και εύχομαι σε όλους τους παράγοντες (αθλητές, προπονητές, διαιτητές, υπαλλήλους των γυμναστηρίων και διοικητικά στελέχη) υγεία και μία σεζόν χωρίς τραυματισμούς. Εύχομαι επίσης καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση της ΕΟΚ και ευελπιστώ η επανεκκίνηση του αθλητισμού να γίνει από την περιφέρεια, ώστε να δοθεί η δέουσα προσοχή και βοήθεια στα τοπικά σωματεία και συλλόγους.

Διαβάστε επίσης