Τάσος Βιζικίδης: «Πρωταγωνιστικός ο στόχος του ΑΟΚ στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Αμαξίδιο»

 Τάσος Βιζικίδης: «Πρωταγωνιστικός ο στόχος του ΑΟΚ στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Αμαξίδιο»

Για το πως προετοιμάζεται η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΟΚ, μίλησε στην Αθλητική Πρωινή, ο Τάσος Βυζικίδης οποίος θεωρείται η ψυχή της όλης προσπάθειας από την πρώτη μέρα της ίδρυσης σαν «Ίρις».

Ο Τάσος ευχήθηκε πρώτα απ` όλα να γίνει το πρωτάθλημα και να τελειώσει χωρίς προβλήματα.  Ακόμη τόνισε ότι ο στόχος του ΑΟΚ θα είναι πρωταγωνιστικός.

Αναλυτικά.

Ερ: Έχει οριστεί η έναρξη του πρωταθλήματος για την ομάδα μπάσκετ με καρότσι;

Απ: Όχι, ακόμα δεν έχει βγει το πρόγραμμα. Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής βρισκόταν στο Τόκιο και θα αργήσουμε. Όμως, κάθε χρόνο στις αρχές Οκτωβρίου βγαίνει το πρόγραμμά μας.

Ερ: Η ομάδα έχει ξεκινήσει τις προπονήσεις;

Απ: Ναι, έχουμε ξεκινήσεις τις προπονήσεις. Είναι λίγο δύσκολα για εμάς λόγω του COVID-19 αλλά αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες. Αλλά σιγά σιγά ξεκινήσαμε και ευχόμαστε να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Οι προπονήσεις γίνονται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Αλεξάνδρα Δήμογλου.

Ερ: Θα υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ;

Απ: Θα είναι το ίδιο, ίσως υπάρχουν κάποιες προσθήκες αλλά περιμένουμε ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο. Δεν έχει ξεκινήσει και η μεταγραφική περίοδος ακόμα. Στη θέση του προπονητή θα συνεχίσει ο Γρηγόρης Αϊβαζίδης.

Ερ: Πόσο καιρό έχετε να αγωνιστείτε;

Απ: Έχουμε να αγωνιστούμε από πέρσι. Έγινε μόνο η 1η αγωνιστική τον Οκτώβριο του 2020 και σταματήσαμε λόγω κορωνοϊού. Είχαμε παίξει με τα Τρίκαλα στον Αμυγδαλεώνα. Δυστυχώς μείναμε πίσω. Δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε ούτε τα τουρνουά που σχεδιάζαμε. Το άσχημο ήταν πως δεν μπορούσαμε να αθληθούμε ούτε έξω καθώς ήμασταν σε καραντίνα και για ένα χρόνο μας άφησαν χωρίς προπονήσεις. Τώρα μπήκαμε στην περίοδο με τα εμβόλια και τα rapid test αλλά είναι πια αργά. Για εμάς που είμαστε στα αμαξίδια είναι ακόμα πιο δύσκολα και επιβαρυνόμαστε περισσότερο από τους υπόλοιπους που είμαστε σε ακινησία τόσο καιρό.

Ερ: Η πρώτη σας ευχή είναι να γίνει το πρωτάθλημα;

Απ: Ναι, σίγουρα. Αν δε γίνει και φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Μετά από δύο χρόνια να πιάσεις καρότσι, μπάλα και πάλι από την αρχή είναι πολύ δύσκολο.

Ερ: Κάθε φθινόπωρο διοργανώνετε και ένα πολύ ωραίο τουρνουά. Θα πραγματοποιηθεί και φέτος;

Απ: Κάθε Σεπτέμβριο διοργανώνουμε το τουρνουά Rebound Φιλίας. Δυστυχώς φέτος δεν μπορέσαμε να το πραγματοποιήσουμε. Φυσικά μας παίρνουν τηλέφωνο Ρώσοι, Ιταλοί, Γερμανοί και μας ρωτάνε αν θα γίνει το τουρνουά, όμως λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε.

Ερ: Αν πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα ποιοι θα είναι οι στόχοι σας;

Απ: Θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, είμαστε καταδικασμένοι να πάρουμε την πρωτιά και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Εδώ και χρόνια σε αυτές τις κατηγορίες θεωρούμαστε φαβορί. Συνεχίζουμε όλοι μαζί και δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε ποτέ. Είναι πολύ μεγάλη η αγάπη για την ομάδα.

Ερ: Βοήθησε το γεγονός πως ενταχθήκατε στον ερασιτέχνη ΑΟΚ;

Απ: Βοήθησε σημαντικά διότι το καραβάκι είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στην Καβάλα. Ο σύλλογος ως ΑΟΚ έχει μία άλλη δύναμη. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος αλλά όσον αφορά τις χορηγίες δεν μπορώ να πω πως είχαμε κάποια μεγάλη και μας κάλυπταν όλα τα έξοδα. Περισσότερο μας βοήθησαν δίνοντάς μας αθλητικό υλικό.

Διαβάστε επίσης