• 9 Μαΐου 2024,

Χρήστος Ποτόλιας: Δεν εξασφαλίζονται η ασφάλεια και η υγιεινή στα σχολεία!

 Χρήστος Ποτόλιας: Δεν εξασφαλίζονται η ασφάλεια και η υγιεινή στα σχολεία!

Ο δημοτικός σύμβουλος και συνταξιούχος εκπαιδευτικός Χρήστος Ποτόλιας επιμένει με δηλώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα για τις συνθήκες στις οποίες επαναλειτουργούν τα σχολεία.

Τονίζει ότι δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγιεινή όλων των εμπλεκομένων.

Αυτό το μήνυμα «πέρασε» με συνέντευξή του στην Πρωινή την Παρασκευή το πρωί. Είναι απαισιόδοξος, καταγγελτικός προς την κυβέρνηση. Διαμαρτύρεται για αυτά που έπρεπε να έχουν ήδη προετοιμαστεί από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Η καταγγελία του αφορά και την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς εκτιμά ότι οι δήμαρχοι -έχοντας ως παράδειγμα το Δήμο Καβάλας-  αναλαμβάνουν ευθύνες πάνω από το μπόι τους.

Δέχονται ουσιαστικά να καλύψουν αυτά που δεν έκανε κεντρικό κράτος.

«Να ανοίξουν τα σχολεία, είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών» δήλωσε καταρχήν ο Χρήστος Ποτόλιας. Ζήτησε να ανοίξουν με όρους ασφάλειας και υγιεινής παρατηρώντας ότι με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του αυτό δεν εξασφαλίζεται.

Η Κυβέρνηση -είπε ο κ. Ποτόλιας- φροντίζει μόνο για τις μάσκες και η τοπική αυτοδιοίκηση -όπως συμπλήρωσε-αναλαμβάνει ευθύνες μεγαλύτερες από το μπόι της.

Στην προκειμένη περίπτωση -συνεχίζει και καταλήγει ο Χρήστος Ποτόλιας- γίνεται σωστή προετοιμασία στο πλαίσιο της ελληνικής παροιμίας «πριν πεινάσεις μαγειρεύεις» γιατί όπως σημειώνει μετά θα είναι αργά.

Διαβάστε επίσης