Καταδικάστηκαν δύο πρόσφυγες από τη Συρία που φορούσαν κλεμμένα ποδοσφαιρικά παπούτσια

 Καταδικάστηκαν δύο πρόσφυγες από τη Συρία που φορούσαν κλεμμένα ποδοσφαιρικά παπούτσια

Τον Μάρτιο του 2018 πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα του πρώην στρατοπέδου Κωτσάλου φιλική αναμέτρηση ανάμεσα σε ομάδα προσφύγων (της δομής του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου») και ντόπιων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Στη διάρκεια της παράγοντας τοπικού συλλόγου διαπίστωσε ότι δύο πρόσφυγες (προερχόμενοι από τη Συρία) φορούσαν ποδοσφαιρικά παπούτσια από αυτά που την προηγούμενη μέρα είχαν κλαπεί από τα αποδυτήρια της ομάδας του. Η ίδια διάρρηξη σήμαινε απώλεια και άλλου ποδοσφαιρικού υλικού.

Τα αποδυτήρια ήταν στο ίδιο γήπεδο. Αμέσως κλήθηκε η Ασφάλεια Καβάλας που ερεύνησε και την καταγγελία και την υπόθεση. Η οποία χθες απασχόλησε το Μονομελές Καβάλας. Κατηγορούμενοι, αλλά απόντες από το δικαστήριο, ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές πρόσφυγες.

Η σε βάρος τους κατηγορία αφορούσε την αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία.

Μάρτυρας κατέθεσε αστυνομικός, αυτός που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση. Τις έρευνες που επακολούθησαν κτλ. Οι δύο πρόσφυγες υπέδειξαν τότε ως προμηθευτή των παπουτσιών που φορούσαν Πακιστανό. Από αυτόν δήλωσαν ότι είχαν αγοράσει τα παπούτσια.

Στο δωμάτιο του οποίου στο «Ασημακοπούλου» βρέθηκε κι άλλο υλικό του ίδιου συλλόγου. Ο Πακιστανός είχε πουλήσει τα παπούτσια στους Σύρους πρόσφυγες. Δήλωσε δε ότι υλικό που είχε φθορές και δεν μπορούσε να το πουλήσει, το πέταξε. Η κατάθεση του αστυνομικού ήταν αρκετή.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών έκαστος με αναστολή 3 ετών. Δεν κλήθηκε και δεν ήταν στο δικαστήριο ο παράγοντας της ποδοσφαιρικής ομάδας από τα αποδυτήρια της οποίας είχε γίνει η κλοπή.

Χθες Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας έγινε ταυτόχρονη συνεδρίαση του Μονομελούς και του Τριμελούς Καβάλας. Παρόλα αυτά η παρουσία πολιτών στις δύο αίθουσες ήταν περιορισμένη.

Διαβάστε επίσης