Χρήστος Ποτόλιας : Δεν θα παραστώ στη σημερινή συνεδρίαση

 Χρήστος Ποτόλιας : Δεν θα παραστώ στη σημερινή συνεδρίαση

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (κ. ΠΕΦΑΝΗ Κ.)

ΚΙΟΝ.: ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΜΟΥΡΙΑΔΗ

κ. Πρόεδρε,

Σχετικά με τη σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προκλήθηκε από τρεις παρατάξεις και με θέμα (όπως αναφέρετε στην πρόσκληση που μας αποστείλατε) το Μεταναστευτικό, έχουμε ήδη με σαφήνεια τοποθετηθεί  στην προηγούμενη τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 11/11/2019. Σε αυτή τη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος μας στη τοποθέτηση του σημείωσε ότι επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αν δεν υπάρχει τίποτε νεότερο, να μη γίνει.

Δυστυχώς οι τρείς παρατάξεις που ζήτησαν τη συνεδρίαση, δεν άλλαξαν άποψη και μετά και τη δική σας παρότρυνση να μην επιμένουν αν δεν έχουν τίποτε το νέο να προσθέσουν.

κ. Πρόεδρε,

Επειδή θεωρούμε το θέμα πολύ σοβαρό καθ’ ότι απασχολεί το σύνολο του Ελληνικού λαού, ο οποίος ανησυχεί και δικαίως, για αυτή την κατάσταση, με τους πολέμους που μαίνονται πολύ κοντά στη χώρα μας. Με τους ξεριζωμένους που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς λόγω πολέμου και φτάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας. Με τα δικά του προβλήματα που λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής βιώνει στο πετσί του.

Επειδή κατά την άποψή μας οι χειρισμοί, το τι λέγεται  και κυρίως το τι γίνεται, σχετικά με το θέμα των προσφύγων, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί  υπάρχει ο κίνδυνος να ενθαρρύνονται δυνάμεις ρατσιστικές, ξενοφοβικές και φασιστικές που σπέρνουν το μίσος.

Επειδή φοβόμαστε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, στο όνομα της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης στο Δήμαρχο που δήθεν κάνει μυστική διπλωματία κτλ, θα εξελιχθεί στην ουσία σε μέτωπο ενάντια στους κατατρεγμένους πρόσφυγες.

Επειδή δε θα θιγούν οι αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα, όπως είναι ο πόλεμος για μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας, το Δουβλίνο ΙΙ που ορίζει την επιστροφή στη χώρα της πρώτης υποδοχής, τις αργές διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου καθ’ ότι οι πρόσφυγες δε θέλουν να μείνουν στη χώρα μας, τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που σε πολλές περιπτώσεις είναι κόλαση.

Επειδή δε θέλουμε να νομιμοποιήσουμε με τη παρουσία μας μια τέτοια εξέλιξη για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δε θα πάρουμε μέρος στη συνεδρίαση. 

Παρακαλούμε να διαβαστεί στο σώμα η παραπάνω τοποθέτησή μας και να καταχωρηθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης.

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης