Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο στη Δημωφέλεια!

 Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο στη Δημωφέλεια!

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα τα θέματα της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια συζητήθηκαν δημόσια και συζητήθηκαν πολύ. Η πρωτοβουλία ήταν του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Κώστα Κουνάκου. Η αφορμή τα οικονομικά της Δημωφέλειας, αιτία η μεγάλη μείωση της επιχορήγησης της από το Δήμο. Εν όψει των Χριστουγέννων το θέμα φαίνεται να «κλείνει» αλλά αυτό είναι κάτι ολοφάνερα προσωρινό.

Την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης επισκέφθηκε τους χώρους της δημοτικής επιχείρησης όπου είχε συζήτηση με τους υπηρεσιακούς της παράγοντες. Σε αυτήν παρίστατο και ο κ. Τάκης Αγγελίδης.

Ο αντιπρόεδρος που σηκώνει ήδη το βάρος του προέδρου κι όπως λέγεται σύντομα θα λάβει τη συγκεκριμένη θέση, αντί του παραιτηθέντος Λάζαρου Σαρηγιαννίδη. Την Παρασκευή συζητήθηκαν όλα τα θέματα της δημοτικής επιχείρησης τόσο στη βάση της μείωσης της επιχορήγησης όσο και στη βάση των δηλώσεων του Κώστα Κουνάκου. Από τα στοιχεία της υπόθεσης δεν προκύπτει ως τώρα κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για το τι θα κάνει η Δημωφέλεια το 2020 αφού λόγω χρημάτων δεν μπορεί να κάνει όλα όσα έκανε. Αυτό- το απαραίτητο σχέδιο- φαίνεται ότι προετοιμάζεται. Ξεκαθαρίζει δηλαδή τι θα γίνει, ποιες εκδηλώσεις και δράσεις έχουν προτεραιότητα.

Υπάρχουν δύο ακόμη πλευρές του θέματος: α) εκδηλώσεις ή και τομείς της δημοτικής επιχείρησης να τις αναλάβει ο Δήμος β) αν στην πορεία του νέου έτους εξελιχθούν θετικά τα οικονομικά του Δήμου τότε ίσως αυξηθεί η επιχορήγηση προς τη Δημωφέλεια. Πάντως όλα δείχνουν ότι τα πράγματα αλλάζουν κι η Δημωφέλεια που ξέραμε δεν θα είναι αυτή που θα παρακολουθήσουμε το 2020. Βασικός λόγος η δυσμενής οικονομική κατάσταση του Δήμου αλλά και το ότι η νέα διοίκηση έχει στο μυαλό της άλλα πράγματα.

Ο κ. Μουριάδης προσπαθεί να καθησυχάσει τους εργαζόμενους της προκειμένου να στηρίξουν τη νέα μορφή και δραστηριότητα αυτής.

Σε όλα αυτά η πρώην διοίκηση του Δήμου και της δημοτικής επιχείρησης αντέδρασε άμεσα δια των δηλώσεων και του δελτίου τύπου της κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου. Ήταν αναμενόμενο και ξεκάθαρο ότι υπερασπίζεται την υφιστάμενη κατάσταση στη Δημωφέλεια, δεν αποδέχεται μειώσεις και αλλαγές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνέπειες των πρωτοβουλιών Κουνάκου και στην παράταξη από την οποία προέρχεται. Ο κ. Μούτλιας τον αποδοκιμάζει κάθε μέρα και περισσότερο, έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν συμφωνεί μαζί του. Άλλοι ωστόσο συμφωνούν όπως για παράδειγμα ο Νίκος Μαυρίδης. Ο επικεφαλής της παράταξης παρακολουθεί, δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι τώρα δεν έχει εκφραστεί επί του θέματος. Υπό όλες αυτές τις συνθήκες τα Χριστούγεννα είναι το καλύτερο δώρο στη Δημωφέλεια. Της προσφέρουν ηρεμία και χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Για μετά τις γιορτές βλέπουμε.

 

Διαβάστε επίσης