Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις: Έμφαση σε εμπορικά σημεία στο κέντρο της πόλης

 Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις: Έμφαση σε εμπορικά σημεία στο κέντρο της πόλης

Αργά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Θεοδώρου Μουριάδη μία ακόμη συνάντηση – προετοιμασία για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη της Καβάλας.

Αυτή τη φορά κλήθηκαν να συζητήσουν το θέμα εκπρόσωποι της αγοράς. Εκτός από το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Κελγιώργης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαρκος Δέμπας αλλά και του σωματείου των Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης.

Ήταν επίσης ο Παναγιώτης Αγγελίδης, αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημωφελεια.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο δήμαρχος ανακοίνωσε  στους καλεσμένους του ότι φέτος τα χρήματα για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν θα είναι πολλά.

Ο κ. Μουριάδης ξαφνιάστηκε ευχάριστα όταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου του παρέδωσε πολλές προτάσεις εκδηλώσεων και γεγονότων στην αγορά, οι οποίες γίνονται όλες με ελάχιστα ή και καθόλου χρήματα. Όπως άφησε να εννοηθεί οι περισσότερες από τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου θα υιοθετηθούν και οι εκδηλώσεις θα γίνουν όπως προτείνονται.

Οι εκδηλώσεις φέτος τα Χριστούγεννα στο κέντρο της πόλης θα γίνουν περισσότερο σε εμπορικά σημεία όπως οι πεζόδρομοι και γενικότερα οι εμπορικοί δρόμοι. Λιγότερο στις πλατείες. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους συνομιλητές του ο Θόδωρος Μουριάδης, πρόθεση του Δήμου Καβάλας είναι την περίοδο των εορτών να λειτουργήσει στο κάτω μέρος της πλατείας στο παγοδρόμιο. Αν αυτό δεν γίνει τότε θα δημιουργηθεί στον ίδιο χώρο μία παιδική χαρά με καρουζέλ.

Πριν ο Θόδωρος Μουριάδης συζητήσει τα θέματα των εκδηλώσεων με τους εκπροσώπους της αγοράς είχε παρόμοιες συζητήσεις και συναντήσεις με τους συλλόγους. Ειδικότερα του συνοικιακού συλλόγους. Όπως λοιπόν ανεπίσημα προκύπτει διαμορφώνεται ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα το μήνα Δεκέμβριο.

Αυτό θα περιλαμβάνει δράσεις τοπικού χαρακτήρα και περιεχομένου. Ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων προκύπτει ότι θα είναι λογικός και η διαφορά τους με τις εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών αρκετά μεγάλη.

Δεν θα υπάρχει κεντρικό γεγονός στην έναρξη την του προγράμματος δηλαδή συναυλία, θα δοθεί έμφαση στο στολισμό εμπορικών σημείων της αγοράς και όσο γίνεται θα ικανοποιηθούν αιτήματα των συνοικιακών συλλόγων προκειμένου ο στολισμός να γίνει περισσότερος και στους κεντρικούς δρόμους όλων των συνοικιών της πόλης. Ίδιες συζητήσεις έχουν γίνει και με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ώστε να επεκταθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Και σε αυτήν την περίπτωση τα  χαρακτηριστικά θα είναι η ίδια.

Διαβάστε επίσης