Χριστουγεννιάτικη εκπαιδευτική εκδρομή στο Εργοστάσιο Χρυσανθίδης στη Νέα Καρβάλη (φωτογραφίες)

 Χριστουγεννιάτικη εκπαιδευτική εκδρομή στο Εργοστάσιο Χρυσανθίδης στη Νέα Καρβάλη (φωτογραφίες)

Με μια ευχάριστη έκπληξη ξεκίνησε η εβδομάδα μας μιας και τα μεριμνάκια μας είχαν την τιμή να επισκεφτούν το πιο «γλυκό» εργοστάσιο της πόλης Chrisanthidis.

Η μαγεία των Χριστουγέννων συνεχίστηκε και έξω από τις σχολικές μας τάξεις και οι μικροί μας μαθητές αφού ξεναγήθηκαν στον χώρο του εργοστασίου παρατήρησαν και έμαθαν για το πως παρασκευάζονται τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι βασιλόπιτες.

Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα και πιο λαχταριστά μπισκότα και ξετρελαθήκαμε με τον γιγάντιο φούρνο μέσα στον οποίο ψήνονται. Λάβαμε δράση και παρέα με τον ζαχαροπλάστη κύριο Νεοκλή του εργοστασίου πήραμε κομμάτια ζύμης και πλάσαμε μπισκότα σε διάφορα σχηματάκια.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών μας ήταν μεγάλος και η γεύση από τα μπισκότα μοναδική, γιατί φτιάχτηκαν με το πιο βασικό συστατικό…Μπόλικη αγάπη φυσικά!!! Το ταξίδι αυτό στον μαγικό κόσμο των κουραμπιέδων ολοκληρώθηκε με την πιο γλυκιά χειρονομία αφού φεύγοντας από το εργοστάσιο μικροί και μεγάλοι πήραμε δώρο ένα κουτί κουραμπιέδες για να δώσουμε γεύση και άρωμα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας!

Ευχαριστούμε θερμά την αγαπημένη Πρόεδρο της Μέριμνας, Αυγή Χρυσανθίδου και όλο το προσωπικό του εργοστασίου για την ξενάγηση, την ζέστη φιλοξενία τους και τα δωράκια που μας χάρισαν! Περάσαμε υπέροχα! Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη!

πηγή: Μέριμνα του παιδιού Καβάλας

Διαβάστε επίσης