«Χρώμα» ΑΟΚ στην Κρήτη με Λυμπεράκη και Γιάννου

 «Χρώμα» ΑΟΚ στην Κρήτη με Λυμπεράκη και Γιάννου

Ο Απόστολος Γιάννου διετέλεσε παίκτης του ΑΟΚ από το 2009 έως το 2011.  

Είχε 16 συμμετοχές στη Σουπερ Λιγκ την εποχή Ψωμιάδη αλλά τότε ήταν μόλις 19 ετών.  Ο Απόστολος είχε έρθει από την Αυστραλία αρχικά για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς πριν αποκτηθεί από τον ΑΟΚ.

Ο Ολλανδός  προπονητής τότε του ΑΟΚ  Ντε Μος είχε κάνει μια ιδιαίτερα εγκωμιαστική δήλωση για τον Γιάννου  στο επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Αρη Θεσσαλονίκης στο «Ανθή Καραγιάννη»  την 25η Μαρτίου του 2010:

«Είναι εκπληκτικός φορ. Το καλύτερο φορ που έχω χρησιμοποιήσει με απίστευτες κινήσεις στον κενό χώρο και το λέω εγώ που έχω βάλει τον Φαν Μπάστεν στον Άγιαξ».

Ο  Γιάννου  έφυγε από τον ΑΟΚ μετά την άδικη πτώση στο Περιφερειακό. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο ΠΑΟΚ μετά ακολούθησαν ο Πλατανιάς, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης για να κάνει στη συνέχεια το μεγάλο ταξίδι στην Κίνα.

Τελευταίος σταθμός του 30χρονου πλέον επιθετικού ήταν η ΑΕΚ Λάρνακας.

Όταν ήταν στον ΑΟΚ πριν περίπου 10 χρόνια ο Οδυσσέας Λυμπεράκης ήταν ακόμη 11-12 χρονών. Μάλλον τότε ξεκινούσε να παίζει ποδόσφαιρο.

Ο Οδυσσέας από τον Μακεδονικό Αμισιανών και την ΑΕΚ Καβάλας έφτασε στον ΑΟΚ. Ακολούθησε ο Πανιώνιος και τώρα ο ΟΦΗ. Οι δυο τους έζησαν διαφορετικές εποχές στον ΑΟΚ, Ο Γιάννου τη σπουδαία διετία στη Σουπερ Λιγκ και ο Λυμπεράκης την άνοδο από τη Γ` Εθνική στην FL.

Τώρα θα είναι συμπαίκτες στον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος. Φυσικά όταν τους βλέπουμε στην τηλεόραση στα ματς της Κριτικής ομάδας θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και θα έχουμε κάτι να λέμε από την παρουσία τους με τη φανέλα του ΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης