• 20 Απριλίου 2024,

Cosmopolis 2017: Πλήθος δημοτικών υπαλλήλων στην Παναγία

 Cosmopolis 2017: Πλήθος δημοτικών υπαλλήλων στην Παναγία

Περισσότεροι από 30 δημοτικοί υπάλληλοι δούλευαν χθες το πρωί στον κεντρικό δρόμο της συνοικίας της Παναγίας, προετοιμάζοντας την οδό για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ cosmopolis. Πέρα από τους εργάτες που κατασκευάζουν και συναρμολογούν τα εννέα περίπτερα, στην Παναγία δουλεύουν κηπουροί, ηλεκτρολόγοι, ενώ συχνά βρίσκεται στο κεντρικό δρόμο της συνοικίας, η δημοτική αστυνομία.

Όπως πάντα έτσι και χθες πρώτη μέρα έναρξης των εργασιών, υπήρξαν προβλήματα με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα επί της Θ. Πουλίδου.

Η δημοτική αστυνομία είχε ενημερώσει ότι από χθες απαγορεύεται η στάθμευση, αλλά οι οδηγοί έπρεπε να ενημερωθούν ένας – ένας προσωπικά χθες το πρωί, ν΄ απομακρύνουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητά τους για να δημιουργηθεί χώρος για τα περίπτερα του φεστιβάλ.

Φέτος τα περίπτερα είναι δύο επιπλέον. Ενώ η κεντρική σκηνή θα βρίσκεται ως συνήθως μπροστά από το άγαλμα του Μεχμέτ Αλί.

Τις εργασίες για τα περίπτερα και τον στολισμό της οδού επιβλέπει ο σκηνογράφος Γιάννης Πρώιος, ο οποίος υπόσχεται έναν δρόμο, μια συνοικία με έντονα και πολλά χρώματα. Με πολλές σημαίες.

Το πρώτο περίπτερο στη Θεοδώρου Πουλίδου θα είναι φυσικά η ρεσεψιόν, η υποδοχή των επισκεπτών. Ο Γιάννης Πρώιος μίλησε στην εφημερίδα μας γι΄ αυτά που προετοιμάζει, είπε τα εξής: «Όπως κάθε χρόνο, πολύ χρώμα, πολύ πολιτισμό, πολιτισμό απ΄ όλα τα μέρη της Γης. Η Παναγία μετατρέπεται σ΄ ένα μεγάλο διεθνές φέστιβαλ. Είναι μεγάλη στιγμή της πόλης της Καβάλας κι αυτό θα το ζήσουμε από την Πέμπτη και μετά.

Όπως προανέφερα θα υπάρχουν πολύ δυνατά χρώματα, σημαίες με χρώματα, παντού θα υπάρχουνε χρώματα, συμβολικά και συμμετοχής από χώρες, απ΄ όλο τον κόσμο, αλλά και γενικά το χρώμα της Καβάλας».

ΕΡ: Έχετε βάλει κάποια διαφορετική «πινελιά» ή θέλετε την παλιά δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή;

ΑΠ: «Κρατάμε την πετυχημένη κι απλά ανανεώνουμε σε πολλά σημεία κάποια πράγματα. Παραδείγματος χάρη, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα φέτος στο παιδοκόσμοπολις. Κάνουμε κατά έναν τρόπο αφιέρωμα στον Καραγκιόζη, σε μια εποχή που η παράδοση τείνει ν΄ αντικατασταθεί μόνο από τα Μίκυ Μάους, εμείς προσπαθούμε να ζωντανέψουμε την παράδοση μέσα από αυτό το φεστιβάλ».

Διαβάστε επίσης