• 11 Μαΐου 2024,

Covid -19 Μετά τα μέτρα πρόληψης , ήρθανε και τα μέτρα ανακούφισης

 Covid -19  Μετά τα μέτρα πρόληψης , ήρθανε και τα μέτρα ανακούφισης

Ο Covid- 19 συνεχίζει την Ευρωπαϊκή του επέλαση του και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην Ιταλία όπου σήμερα είναι σε καραντίνα 15 εκ. πολίτες ενώ υπάρχουν περίπου 8.000 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κυβέρνησης οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για τον ρυθμό εξάπλωσης του ιού που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και 1 εκ. θανάτους στην γειτονική Ιταλία.

Αυτό το νούμερο ίσως να ακούγεται υπερβολικό αλλά είναι ενδεχόμενο αν συνεχίσουν να αντιμωτωπίζουν με την ίδια χαλαρότητα οι Ιταλοί τον συγκεκριμένο ιό.

Είναι ξεκάθαρο ότι στην Ιταλία δεν πήρανε στα σοβαρά την άφιξη του ιού στην χώρα τους , δεν πήρανε μέτρα με τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τώρα τρέχουν χωρίς είναι σίγουρο ότι θα προλάβουν.

Έχουν χάσει πολύτιμο χρόνο και την ευκαιρία να ελέγξουν την μετάδοση του ιού.

Σήμερα που γράφουμε όλα αυτά έχουν χάσει την μπάλα και απλά ελπίζουν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα γίνει ένα θαύμα.

Αυτά που συμβαίνουν στην γειτονική Ιταλία δικαιώνουν τα μέτρα που έχει λάβει η δική μας κυβέρνηση αν και κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν υπερβολικά.

Η κυβέρνηση με στόχο την καθυστέρηση της εξάπλωσης του ιού έκανε το σωστό και προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση τουλάχιστον μέχρι να έρθει η άνοιξη και οι 25 βαθμοί από τους οποίους και μετά εξουδετερώνεται ο ιός.

Να προλάβουμε να τον εξουδετερώσουμε εμείς πριν μας εξουδετερώσει αυτός αφού αν οι ακυρώσεις επηρεάσουν και την περίοδο του θέρους πάμε όλοι χαμένοι.

Ήδη από τώρα οι ξενοδόχοι και της Καβάλας εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για το που μέχρι μπορεί να φτάσει χρονικά αυτή η κατάσταση γιατί ήδη έχουν υποστεί πολύ μεγάλες οικονομικές ζημιές από τις ακυρώσεις που έχουν  γίνει μέχρι σήμερα και θέλουν να αποφύγουν τα χειρότερα.

Αν ο κορονοϊός “ακουμπήσει” και το καλοκαίρι που έρχεται θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα αφού θα έχει πληγεί ο μεγαλύτερος πυλώνας της τοπικής μας οικονομίας.

Είμαστε σίγουροι ότι σε 15 μέρες θα μιλάμε σε διαφορετική βάση και ευχόμαστε ότι θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση.

Τέλος μετά τα μέτρα πρόληψης σειρά έχουν τα μέτρα ανακούφισης για τους κατοίκους των  περιοχών που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό  με αναστολή πληρωμής των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης