• 28 Μαρτίου 2024,

Δάκρυα χαράς και συγκίνησης στην εκδήλωση του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ- Βραβεύτηκαν Αθανασιάδης, Εριφυλλίδης, Πεταλωτής

 Δάκρυα χαράς και συγκίνησης στην εκδήλωση του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ- Βραβεύτηκαν Αθανασιάδης, Εριφυλλίδης, Πεταλωτής

Με δάκρυα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε πριν λίγο από το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ μια διαφορετική εκδήλωση. Μια εκδήλωση απόδοσης τιμής σε αυτούς που δημιούργησαν και διοίκησαν τη δημοτική επιχείρηση. Η ιδέα ήταν άριστη. Υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο αφού όλα τα πρόσωπα που προσκλήθηκαν για να τιμηθούν ανταποκρίθηκαν πρόθυμα. Σε άλλες παρόμοιες και πρόσφατες περιπτώσεις δεν έγινε το ίδιο. Η ΔΕΥΑΚ ωστόσο και οι εργαζόμενοι της φαίνεται ότι διαφέρουν.

Αυτό ισχύει για τον Στάθη Εριφυλλίδη, τον Σταύρο Πεταλωτή και την Ολυμπία Αθανασιάδου, σύζυγο του πρώην Δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη. Η τελετή ήταν σύντομη (15 λεπτών) αλλά ουσιαστική. Συγκινητική. Η κ. Αθανασιάδου συγκράτησε τη συγκίνηση της. Οι δύο άνδρες όχι. Δάκρυσαν, κόμπιασαν. Ο Σταύρος Πεταλωτής έκλαιγε, σήκωσε τη γροθιά του ψηλά (όπως οι κομμουνιστές) και φώναξε προς τους εργαζόμενους: «Σας αγαπώ όλους». Σημειώνουμε ότι ο κ. Πεταλωτής έχει σοβαρά προβλήματα υγείας αφού έχει χάσει την όραση του. Παρά τη συγκεκριμένη δυσκολία ήταν στην εκδήλωση κι όπως είπε στους παρευρισκόμενους: «Σας βλέπω όλους με τα μάτια της ψυχής μου».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το σωματείο της ΔΕΥΑΚ είχε σήμερα γενική συνέλευση. Η διοίκηση αυτού πρότεινε να βραβευτούν δύο πρώην δήμαρχοι κι ένας πρώην πρόεδρος. Ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Χανδρουλίδης είχε τις επαφές κι εξασφάλισε την παρουσία και των 3 τιμώμενων προσώπων. Στον σύντομο χαιρετισμό του είπε: «Σε αυτούς τους τρεις οφείλουμε τα πάντα. Πρέπει να αναγνωρίζουμε το παρελθόν και να το τιμάμε. Οι δύο πρώην Δήμαρχοι μας αγάπησαν. Ευχαριστώ τη σύζυγο του Λευτέρη Αθανασιάδη και τους κυρίους Εριφυλλίδη- Πεταλωτή που δέχθηκαν την πρόσκληση».

Στην αίθουσα εκτός από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ βρίσκονταν ο πρόεδρος του ΕΥΚ και η πρώην δημοτική σύμβουλος Ελένη Βλατσιώτου. Ο πρόεδρος του ΕΥΚ κ. Κώστας Ποδάρας απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Η Ολυμπία Αθανασιάδου έλαβε πρώτη τον τιμητικό έπαινο για τον σύζυγο της Λευτέρη Αθανασιάδη. Δήλωσε τη χαρά της, είπε προς τους εργαζόμενους: «Σας θυμάμαι παλικαράκια. Βλέπω ότι μεγαλώνετε με υγεία και χαίρομαι για αυτό». Στη συνέχεια επανέλαβε το παράπονο για το ότι η μνήμη του Λευτέρη Αθανασιάδη δεν τιμήθηκε όπως θα έπρεπε. «Δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία το κάνει αυτό» αναρωτήθηκε. Και κατέληξε: «Πάνω απ’ όλα ο σύζυγος μου αγαπούσε την Καβάλα». Ευχήθηκε δε ίδια τιμή να γίνει από το σωματείο και σε άλλους πρώην δημάρχους, ανέφερε χαρακτηριστικά το όνομα του Κωστή Σιμιτσή. Ο Στάθης Εριφυλλίδης είπε με παράπονο: «Χαίρομαι που με καλέσατε. Δεν παίρνω καμία πρόσκληση από κανέναν για εκδηλώσεις, εκτός από την Θρακική Εστία. Της οποίας είμαι μέλος. Επί των ημερών μου ο Δήμος Καβάλας σε κάθε εκδήλωση προσκαλούσε όλους τους πρώην δημάρχους. Κι όταν κάποιοι είχαν πεθάνει, προσκαλούσαμε στις εκδηλώσεις τους συγγενείς τους». Ο πρώην Δήμαρχος μοίρασε φυλλάδιο με το έργο της ΔΕΥΑΚ επί των ημερών του. «Κανονικά εμείς έπρεπε να σας τιμήσουμε διότι εσείς κάνατε το έργο. Εμείς αποφασίζαμε» είπε χαρακτηριστικά. Κατέληξε λέγοντας: «Κυριότερο έργο που έγινε επί των ημερών μας ήταν η εργασιακή ειρήνη». Τελευταίος βραβεύτηκε ο Σταύρος Πεταλωτής.

Στη διάρκεια των ομιλιών συχνά υπήρχε διακοπή λόγω θερμού χειροκροτήματος από το ακροατήριο. Τέλος, οι σχέσεις ανάμεσα στα τρία πρόσωπα που τιμήθηκαν στην εκδήλωση αποδείχθηκε ότι είναι άριστες.

*Στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης