• 19 Απριλίου 2024,

Δεύτερη θέση μαθητή του ΔΩΚ σε διεθνή διαγωνισμό κιθάρας

 Δεύτερη θέση μαθητή του ΔΩΚ σε διεθνή διαγωνισμό κιθάρας

Μία νέα διάκριση μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας έρχεται να δώσει ιδιαίτερη χαρά στην Οικογένεια του Δ.Ω.Κ. και να μας κάνει υπερήφανους. Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Μανωλούδης, αριστούχος μαθητής κιθάρας του καθηγητή μας Φώτη Κουτσοθόδωρου, κατατάχθηκε στη 2η θέση και απέσπασε Ειδικό Βραβείο στον 3ο Διαγωνισμό Michele Pittaluga Junior, Premio Città di Alessandria, που διεξήχθη στις 29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 50ου Συνεδρίου Κιθάρας της Alessandria στην Ιταλία.

Η 2η θέση του Φίλιππου συνοδευόταν από χρηματικό βραβείο 200€ και μία χειροποίητη κιθάρα αξίας 2.000€ του Ιταλού κατασκευαστή Massimo Scaglione. Όπως δήλωσε η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, η  διαφορά του μαθητή μας ήταν ελάχιστη από τον νικητή ήταν ελάχιστη, όπως δήλωσε η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ηλικίας 16 ετών κινέζος νικητής που ονομάζεται Tiange Wang, πέρυσι ήταν είχε κερδίσει και τον Διαγωνισμό του Guitar Foundation of America στις Η.Π.Α. – έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κιθάρας παγκοσμίως. Εκτός της Κίνας και της Ελλάδας, τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν νεαροί κιθαριστές από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας, στους γονείς και στον καθηγητή του για την επιτυχία αυτήν. Ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, με την ελπίδα ότι η πορεία και η πρόοδός του θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο σε όλη την Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου – και όχι μόνον.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στο φιλόμουσο κοινό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής την αποψινή συναυλία του Ελληνοαυστραλού Nick Tsiavos, με τίτλο One hundred months, third of east: μια μικρή Οδύσσεια για σόλο κοντραμπάσο, που θα πραγματοποιηθεί στην Παλιά Μουσική (πρώην τζαμί Χαλίλ Μπέη) στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                       Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Περικλής Τελίδης                                  Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης