• 21 Μαΐου 2024,

Δέκα ερωτήσεις στον υποψήφιο περιφ. σύμβουλο Αλέξανδρο Ιωσηφίδη

 Δέκα ερωτήσεις στον υποψήφιο περιφ. σύμβουλο Αλέξανδρο Ιωσηφίδη

ΕΡ: Γεννηθήκατε, μεγαλώσατε, ζείτε και εργάζεστε

ΑΠ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νέα Καρβάλη και προέρχομαι από αγροτική οικογένεια. Σπούδασα στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. ενώ έχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Βιοηθική της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Ασκώ μάχιμη δικηγορία από το 2008 στην πόλη της Καβάλας. Είμαι Νομικός Σύμβουλος του ΕΦΚΑ. Είμαι διευθυντής σπουδών σε Σχολή ΣΕΚΑΜ. Έχω διδάξει συνταγματικό δίκαιο στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, υπήρξα εκπαιδευτής στο Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας και Νομικός Σύμβουλος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

 

ΕΡ: Ασχοληθήκατε με τα κοινά που και πότε

ΑΠ: Εξελέγην Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το 2014 και διετέλεσα Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για 30 μήνες με Περιφερειάρχη το Γ. Παυλίδη. Υπήρξα πρόεδρος του Δ.Σ. της Εργοανάπτυξης ΑΜΘ και συνέδεσα τη θητεία του με τον πετυχημένο διαγωνισμό μίσθωσης των Λουτρών Ελευθερών και την είσοδο νέου επενδυτικού σχήματος. Από το Μάρτιο του 2018 ορίστηκα Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΑΜΘ και είμαι Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας. Είμαι μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, και ορίστηκα με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη Τομεάρχης Δράμας της Νέας Δημοκρατίας.

 

ΕΡ: Αποφασίσατε να είστε υποψήφιος διότι

ΑΠ: Επέλεξα να ξανασχοληθώ με την Περιφέρεια γιατί το θεωρώ το σπουδαιότερο αναπτυξιακό θεσμό στην πατρίδα μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω της υποψηφιότητας μου θέλω να συγκρουστώ με την μετριότητα και να αγωνιστώ για ένα καλύτερο αύριο που αξίζει στη γενιά μου. Επειδή τα όνειρα πρέπει να τα μοιραζόμαστε, καλώ τους συμπολίτες μου, από όπου και αν προέρχονται, ότι και να ψήφισαν, να αφήσουν στην άκρη τα λίγα που μας χωρίζουν και να δώσουν χώρο στο κοινό μέλλον μας.

 

ΕΡ: Δύο λόγια για τον επικεφαλή του συνδυασμού στον οποίο μετέχετε

ΑΠ: Ο ηγέτης μιας προσπάθειας είναι βασική αιτία της επιτυχίας. Στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Τοψίδη βρήκα τον άνθρωπο που θα οδηγήσει την περιφέρεια στην νέα δεκαετία και θα της δώσει τη θέση που της αρμόζει στο γίγνεσθαι της πατρίδας μας. Στην αποφασιστικότητα του και στη δυναμική του αναγνωρίζω τον αυριανό Περιφερειάρχη μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ήμουν ο πρώτος που πίστεψε σε αυτόν και συμπορεύτηκε μαζί του.

 

ΕΡ: Με ποιόν τρόπο κάνετε την προεκλογική σας προσπάθεια

ΑΠ: Κάνω έναν έντιμο και καθαρό αγώνα προσπαθώντας να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια, να αφουγκράζομαι τις ανησυχίες του και να του παρουσιάζω τις θέσεις μας και τις απόψεις μου. Στόχος μου δεν είναι να δημιουργήσω αντιπαλότητες ούτε με τους άλλους συνδυασμούς ούτε φυσικά με τους συνυποψηφίους μου. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου και μόνο αυτά.

 

ΕΡ: Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου

ΑΠ: Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Στο όραμα και στο πρόγραμμά μας βλέπει την ελπίδα για το αύριο. Από τον κόσμο άλλωστε αντλώ δύναμη και ενέργεια να συνεχίσω. Ο κόσμος είναι το κίνητρό μου. Από αυτόν παίρνω τα μηνύματα νίκης και τον ευχαριστώ για τη σταθερή και ανιδιοτελή υποστήριξη στο πρόσωπό μου, αναγνωρίζοντας την πίστη μου στις αρχές και στις αξίες. Ο κόσμος πιστεύει σε εμάς. Πιστεύει σε εμένα. Γι’ αυτό και η ευθύνη μου είναι μεγάλη. Δεν θα τους απογοητεύσω και δεν θα στους εγκαταλείψω ποτέ.

ΕΡ: Σχολιάστε το έργο της διοίκησης Μέτιου

ΑΠ: Δυστυχώς μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Γεώργιου Παυλίδη και την εκλογή του Χ. Μέτιου από το σώμα των περιφερειακών συμβούλων, η διοίκησή μας έχασε τον προσανατολισμό της και αναλώθηκε σε εσωστρέφειες και προσωπικές τακτικές και μωροφιλοδοξίες. Το έργο της διοίκησης θα κριθεί από το κοινό την Κυριακή 26/5, το οποίο άλλωστε είναι και ο μοναδικός και αλάνθαστος κριτής όλων μας.

 

ΕΡ: Τι υπόσχεστε ότι θα κάνετε εφόσον εκλεγείτε

ΑΠ: Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη απαιτεί συγκεκριμένους στόχους, σχεδιασμό, έρευνα, και αναζήτηση καινοτόμων στοιχείων. Μόνο έτσι αξιοποιούνται στο έπακρο τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρουσιάζονται κατά καιρούς είτε μέσω του Νέου ΕΣΠΑ, είτε μέσω άλλων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών. Βασικός σκοπός είναι η μέγιστη δυνατή απορροφητικότητα αυτών και η ανέλιξη της Περιφέρειας σε επίπεδο ΕΕ. Στόχος είναι να τεθεί η περιοχή μας σε τροχιά σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης και δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω και θα πετύχω τα μέγιστα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 

ΕΡ: Είναι εφικτή η συνεργασία του συνδυασμού σας με άλλες παρατάξεις; Με ποιες;

ΑΠ: Η θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής αλλάζει τα δεδομένα στην αυτοδιοίκηση. Αν και παρουσιάζει αρκετά προβλήματα ως προς την εφαρμοστικότητά της, εντούτοις παρουσιάζει και ένα σημαντικό θετικό στοιχείο: την πολιτική συνεργασία. Με γνώμονα πάντοτε το καλό του τόπου μου, είμαι πρόθυμος τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο συνδυασμός, να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε υπηρετεί τον ίδιο σκοπό, στηριζόμενος πάντα στις αρχές της δημοκρατικής διακυβέρνησης και στην ενίσχυση της περιφερειακής συνείδησης που τόσο πιστά υπηρέτησε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης. Εξάλλου, προσωπικά έχω αποδείξει τη συνεργατική μου διάθεση καθ’ όλη τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων μου και ιδιαίτερα ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης.

 

ΕΡ: Αγαπημένη σας φράση ή ρητό είναι

Απ: Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης