• 7 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

Συνεχίζονται και το μήνα Δεκέμβρη οι εφημερίες γιατρών από το Νοσοκομείο Καβάλας σε αυτό του Πολύγυρου της Χαλκιδικής. Άρχισαν τέλος Οκτώβρη. Τότε αναφέρθηκε ότι θα ήταν μόνο μία εφημερία. Διατηρούνται, τουλάχιστον μία κάθε μήνα. Θυμίζουμε ότι γιατροί από την Καβάλα ενισχύουν σε μόνιμη βάση τη λειτουργία κλινικών νοσοκομείων όμορων Νομών. Σχετική διαμαρτυρία έκανε πρόσφατα και ο Ιατρικός Σύλλογος. Την περασμένη Παρασκευή διαμαρτυρήθηκε το επικουρικό προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου όσο και του ΕΚΑΒ για την παράταση των συμβάσεων αντί μονιμοποίησης.

 

Άνδρας 68 ετών έχασε τη ζωή του στη χθεσινή φωτιά σε κτίσμα στο Χρυσοχώρι, ήταν γείτονας που έσπευσε να βοηθήσει την Πυροσβεστική. Περισσότερα από 15 τουριστικά λεωφορεία έφεραν Βαλκάνιους επισκέπτες χθες το πρωί στην Καβάλα. Οι περισσότεροι προέρχονταν από τα Σκόπια. Οικοδομική άδεια για την κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων στη Χρυσή Αμμουδιά της Θάσου εξέδωσε η Πολεοδομία του Δήμου Θάσου. Μέχρι τις αρχές Γενάρη συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι. Μετά από μία εβδομάδα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Παγοδρόμιο, υπέρ της λειτουργίας του αποφάσισε την Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο.

 

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης επανέλαβε το σχέδιο μεταφοράς σχολών από Καβάλα και Δράμα στο Δημοκρίτειο, αυτό έγινε στη συνάντηση του με το βουλευτή της Δράμας κ. Κυριαζίδη. Συνελήφθη γυναίκα που έκλεψε γυναικεία τσάντα από κατάστημα εστίασης στην Καβάλα. Πτώση δέντρου στο δρόμο προς την Ελευθερούπολη, το περιστατικό αντιμετώπισε η Πυροσβεστική. Ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο στην αγορά, ισχύει από την ερχόμενη Πέμπτη. Έτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, περιμένουν να μάθουν τις λεπτομέρειες των αλλαγών στις δημοτικές επιχειρήσεις που δρομολογεί η Κυβέρνηση. Ανησυχούν για τη διαχείριση των νερών του ποταμού Νέστου οι αγρότες του Δήμου Νέστου.

 

Η Πνοή αποχαιρετά με ανακοίνωση της την Σταυρούλα Πεξαρά που πέθανε χθες. Μετατέθηκε για να γίνει αύριο στο κέντρο της πόλης η μεγάλη εκδήλωση τοπικών συλλόγων και φορέων για τα ΑμεΑ. Αριστούχους νέους φοιτητές από την Καβάλα βράβευσε ο Δήμος, η εκδήλωση έγινε στη μνήμη της Μυρτώς Φουρουτζόγλου.

 

Συντριπτικός στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΟΚ, νίκησε 6-1 τη Βέροια. Στους 5 βαθμούς η διαφορά από το δεύτερο Νέστο που χθες νίκησε 3-0 το Θερμαϊκό. Μεγάλες νίκες στο μπάσκετ για ΓΣΕ και Ένωση. Η Βασιλική Σταυρίδου των Μαχητών Ελευθερούπολης κατέκτησε 4η συνεχόμενη πανελλήνια πρωτιά.

 

Διαβάστε επίσης