• 24 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Κατατέθηκε στη Βουλή για να συζητηθεί και να ψηφιστεί νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση του νέου λιμανιού. Το ίδιο νομοσχέδιο οριστικοποιεί την παραχώρηση στο Δήμο Καβάλας του λιμανιού στα Καλαφατιά όπως επίσης χερσαίας ζώνης στο κεντρικό λιμάνι. Σύμφωνα με το νέο νόμο οι Δήμοι Καβάλας- Νέστου- Παγγαίου θα επιχορηγούνται από τον ΟΛΚ, ειδικότερα θα δικαιούνται το 3.5 % των ενοποιημένων καθαρών εσόδων του. Στο θέμα των κτιρίων ΝΟΚ και ΟΘΑΚ οι 4 βουλευτές του Νομού ενημέρωσαν τον υπουργό Φώτη Κουβέλη, περιμένουν την αντίδραση του επί των τελευταίων εξελίξεων.

 

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος η νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου των διοδίων στην Παράκαμψη. Λύθηκαν τα βασικότερα προβλήματα για την εκτέλεση δρομολογίων από και προς Θάσο του υδροπτέρυγου. Αίτηση αποφυλάκισης πρόκειται να καταθέσει ο δράστης της δολοφονίας του Μάριου Ίσα. Έκτακτη επιχορήγηση 160.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Νέστου.

 

Το απόγευμα προεκλογική εκδήλωση της Δήμητρας Τσανάκα. Στην Ελευθερούπολη παρουσιάζει υποψηφίους του σήμερα το απόγευμα ο Βασίλης Ξουλόγης. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θάσου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Σταύρος Τσολάκης. Υποψήφιος με το Χρήστο Μέτιο ο γιατρός Αλέξης Πολίτης.

 

Την Πέμπτη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, διαγράφεται από το Τεχνικό Πρόγραμμα εκπόνηση μελέτης για τη γέφυρα που κατέρρευσε. Ικανοποίηση τοπικών φορέων για την τουριστική προβολή της Θάσου σε έκθεση που έγινε στις Βρυξέλες.  Παρατείνονται οι προθεσμίες για την κύρωση των δασικών χαρτών περιοχών του Δήμου Νέστου.

 

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε χθες στη βασιλόπιτα των εφέδρων αξιωματικών. Σε πρόγραμμα Erasmus συμμετέχει το Μουσικό σχολείο Καβάλας. Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την Αλφαβητοπαρέλαση που θα γίνει σε 15 μέρες στο κέντρο της πόλης.

 

Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Νάσο Αθανασίου ο Νέστος κράτησε το 0-0 στο χθεσινό ματς με τον ΑΟΚ κι είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Νίκησε ο Κεραυνός Πέρνης, ισοπαλία για τον Αετό Ορφανού. Ηττήθηκε στην Πάτρα η Energean. Οι αθλήτριες του ΟΚΑΚ Ζαχαρούδη και Ιωσηφίδου διακρίθηκαν στους πανελλήνιους αγώνες κλειστού στίβου που έγιναν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακό.

 

Διαβάστε επίσης