• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Νέα μεγάλη αύξηση παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί των Καβαλιωτών κατά του κορωνοϊού. Πλέον ξεπέρασαν τους 400 ανά εβδομάδα ενώ αρχές Νοέμβρη ήταν στους μισούς. Γενικά και οι Καβαλιώτες ακούν τις οδηγίες των ιατρών, αποφεύγουν τον συνωστισμό και χρησιμοποιούν μάσκες. Αντίθετα τα δωρεάν ράπιντ τεστ την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασαν μείωση, αντίστοιχα και τα θετικά περιστατικά. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν πάντα αρκετοί ασθενείς με κορωνοϊό.

 

Τοπικές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν το 2023 βραβεύτηκαν στη χθεσινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου. Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό του Ν. Καβάλας ο Μάρκος Δέμπας. Στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο το τυχερό νόμισμα της βασιλόπιτας.

 

Συνελήφθησαν 3 άτομα που τα ξημερώματα του Σαββάτου λήστεψαν στο λιμανάκι των Σφαγείων οδηγό αυτοκινήτου. Του πήραν 130 ευρώ. Η Ασφάλεια Καβάλας εξιχνίασε και την υπόθεση βανδαλισμού του μνημείου των Καβαλιωτών Εβραίων το Νοέμβρη, ο 70χρονος δράστης παραδέχθηκε την πράξη του. Η Δικαστική Αστυνομία στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, γυναίκα που προσλαμβάνεται θα εργάζεται στην Εισαγγελία. Έργο 250.000 ευρώ για την αποκατάσταση της βλάβης στο σύστημα ψύξης του κτιρίου. Μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου ξεκίνησαν τα έργα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου.

 

Οι βουλευτές της ΝΔ Παναγιωτόπουλος- Πασχαλίδης συμφώνησαν με την πρόταση Νίκου Βογιατζίδη, για μια νέα πολιτική πρωτοβουλία για τους απολυμένους των Λιπασμάτων. Η συζήτηση έγινε στην κοπή της πίτας των συνταξιούχων της ΒΦΛ. Χθες πίτα έκοψαν και οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Καβάλας. Αόριστη η απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην ερώτηση Παναγιωτόπουλου για δημιουργία και στην Καβάλα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων. Προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Υγείας η κάλυψη των θέσεων διοικητή- αναπληρωτή διοικητή στο Νοσοκομείο. Μάλλον την Παρασκευή το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Θέμα ημερήσιας διάταξης τα ανταποδοτικά τέλη.

 

Πέθαναν το Σάββατο δύο διακεκριμένοι συμπολίτες, ο Λευτέρης Κελβερίδης και ο Ζήσης Βαπορίδης. Τις απόψεις του για το κτιριακό θέμα του συλλόγου, κάνει γνωστές με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Στέγης Βαγγέλης Καμπουρίδης.

 

Με γκολ που μπήκαν στα πρώτα 30 λεπτά ο ΑΟΚ επικράτησε 4-0 της Επανομής. Νίκησε και ο Νέστος. Μεγάλη νίκη του ΓΣΕ επί του Πανιωνίου. Ηττήθηκε η Ένωση. Ο Βύρωνας νίκησε τον Ορφέα στην Ελευθερούπολη, αναμέτρηση που έγινε με θερμοκρασία υπό του μηδενός.

Διαβάστε επίσης