ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΗ 2023

Με τη … βοήθεια και των εκλογών της Κυριακής, έληξαν στη διάρκεια του προηγούμενου 3ήμερου δύο βασικές εκκρεμότητες του Νομού Καβάλας. Πληρώθηκαν επιπλέον αποζημιώσεις οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου. Παραχωρήθηκε σε Δήμο Θάσου και Υπουργείο Δικαιοσύνης το κτίριο στο Λιμένα που λειτουργούσε η Δ.Ο.Υ. του νησιού. Εκεί θα στεγαστεί το Ειρηνοδικείο Θάσου όπως επίσης υπηρεσίες του Δήμου. Οι αγρότες του Παγγαίου εντοπίζουν λάθη στην πληρωμή των πρόσφατων αποζημιώσεων, ευχαριστούν ταυτόχρονα όσους βοήθησαν για να γίνει αυτό.

 

Μετά το Καλοκαίρι το έργο του φυσικού αερίου στην οδό Ομονοίας. Αύξηση 30% στο μηνιαίο μίσθωμα του κυλικείου του Νοσοκομείου. Νέα εταιρία θα το εκμεταλλεύεται από την 1η Ιουνίου. Σήμερα στην Ελευθερούπολη πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση των 8 μπαρ στους Αμμόλοφους. Τιμή εκκίνησης 35.000 ευρώ ανά έτος, διάρκεια μίσθωσης 3 χρόνια. Έργα του Δήμου Καβάλας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια θα επισκεφθεί το πρωί ο Χρήστος Μέτιος. Διαφωνεί ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ με τον ορισμό μελών του στις εφορευτικές επιτροπές των εκλογών της Κυριακής.

 

Επισήμως ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους Αναστασία Ιωσηφίδου και Ντίνος Κλειτσιώτης, ο επικεφαλής θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα. Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την κατάθεση προσφοράς και την αγορά από το Δήμο Καβάλας δύο καπναποθηκών.  Ικανοποίηση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για την επιτυχία της εκδήλωσης της Παρασκευή, ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Χθες το ΠΑΣΟΚ έκανε στην Καβάλα την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση, ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μάντζος. Αύριο σειρά έχει αυτή του ΚΚΕ. Το Πουλίδειο γηροκομείο επισκέφθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Διανομή 15 απινιδωτών σε τοπικούς συλλόγους πρόβαλε με ανακοίνωση του ο Μακάριος Λαζαρίδης. Με τον Μητροπολίτη συναντήθηκε η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.

 

Τρία πλοία και 7 δρομολόγια την εβδομάδα το Καλοκαίρι για τη σύνδεση της Καβάλας με τα νησιά του Β. Αιγαίου. Νέα περιστατικά εκτροπής επιβατών οχημάτων, πάνω από το Μπάτη και στην Περιμετρική. Στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου Έβρου παραβρέθηκε ο Μάρκος Δέμπας. Η Αλκμήνη Γαϊτατζή από την Καβάλα στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft. Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για την παγκόσμια μέρα μελανώματος. Νεκρές θαλάσσιες χελώνες ξεβράστηκαν στις παραλίες Ραψάνης και Περιγιαλίου.

 

Στα μέσα της εβδομάδας νεότερα για τον προγραμματισμό του ΑΟΚ στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Βύρωνας κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣ Καβάλας νικώντας 1-0 τον Άρη Πηγών. Νίκη του ΓΣΕ επί του Τρίτωνα, την Τετάρτη το τελικό ματς της σειράς.

Διαβάστε επίσης