• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Σάββατο στο ΤΕΕ ενημερωτική εκδήλωση για τις συνδέσεις με το δίκτυο του φυσικού αερίου. Την παρακολούθησαν θερμοϋδραυλικοί και μηχανικοί. Δύο εκπρόσωποι της ΔΕΔΑ εξήγησαν αναλυτικά μια περίπλοκη διαδικασία που οπωσδήποτε πρέπει να γίνει κυρίως για λόγους ασφαλείας. Μέχρι τώρα κατασκευάστηκε στην Καβάλα δίκτυο 8 χιλιομέτρων μέσης πίεσης ενώ υπάρχουν 200 περίπου συμβάσεις. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε ότι για την παρούσα περίοδο οι τιμές του φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

 

Σημαντικές ζημιές σε δύο σπίτια σε περιστατικά φωτιάς το Σάββατο, στον Άγιο Λουκά και στο Χαϊδευτό. Δεν υπάρχουν νεότερα από πλευράς Υπουργείου Παιδείας για τη μεταφορά πανεπιστημιακών τμημάτων από την Καβάλα στο Δημοκρίτειο. Ο Υπουργός δεν είπε απολύτως τίποτα για το θέμα στη Σύνοδο των Πρυτάνεων. Σωματεία, φορείς και τοπικοί παράγοντες αρχίζουν νέα προσπάθεια για την αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου. Σύσκεψη υποσχέθηκε να οργανώσει ο Δήμος. Γενική συνέλευση για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους κάνουν το μεσημέρι οι δικηγόροι της Καβάλας.

 

Σήμερα ανακοινώνει τους Αντιπεριφερειάρχες ο Χριστόδουλος Τοψίδης, επιλέγονται οι Μαρκόπουλος- Ιωσηφίδης- Δαλακούρας. Λόγω ασθένειας του Φίλιππα Αναστασιάδη αναβλήθηκε η ορκωμοσία στο Δήμο Παγγαίου. Περιορισμένα προβλήματα στα ορεινά του Ν. Καβάλας δημιούργησε η χιονόπτωση του Σαββάτου. Η αρμόδια υπηρεσία του κράτους καλεί κατόχους δημοσίων κτημάτων στην Καβάλα να πληρώσουν διάφορα ποσά για μια εκκρεμότητα που συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Κηδεύτηκε χθες στο Κοκκινοχώρι 17χρονη μαθήτρια που μετά από σύντομη νοσηλεία, πέθανε στο Νοσοκομείο. Επιπλέον χρήματα στους Δήμους του Ν. Καβάλας από το Υπουργείο Εσωτερικών για δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.

 

Λόγω της κακοκαιρίας την Παρασκευή και το Σάββατο δεν έγιναν αρκετές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, κανονικά έγιναν χθες Κυριακή. Για την Τετάρτη μετατέθηκε η εκδήλωση στη Νεάπολη. Σήμερα ή το αργότερο αύριο λειτουργεί το Παγοδρόμιο στην Πλατεία. Στην 4η θέση του πανελλήνιου πρωταθλήματος σκάκι παίδων κορασίδων η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου. Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξαν χθες τα μέλη του συλλόγου Τριτέκνων.

 

Με γκολ των Παπαδόπουλου – Γκέκα ο ΑΟΚ νίκησε στη Θέρμη τον Θερμαϊκό. Την Τετάρτη υποδέχεται τον Άρη Αβάτου. Νίκησε και ο Νέστος. Νίκησαν στο μπάσκετ ΓΣΕ, Αγία Βαρβάρα και Πάνθηρες, ηττήθηκε η Ένωση.

 

Διαβάστε επίσης