• 14 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

Τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου, τελευταίες μέρες της προεκλογικής συζήτησης. Λίγοι μόνο υποψήφιοι επιμένουν στο λαϊκισμό και στα ψέματα. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ζητούν τη ψήφο ή το σταυρό μας επιλέγουν και συμμετέχουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο στηριγμένο σε πραγματικά γεγονότα κι εποικοδομητική κριτική. Την Παρασκευή στην πλατεία η ομιλία Μουριάδη, μια μέρα νωρίτερα στον ίδιο χώρο του Γιάννη Εριφυλλίδη. Σε αίθουσα ξενοδοχείου η ομιλία του Μπάμπη Χρυσανίδη.

 

Τελειώνει το βράδυ η έκθεση του Επιμελητηρίου, την εγκαινίασε την περασμένη Παρασκευή η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη. Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη στην Καβάλα του Νίκου Ανδρουλάκη. Δοκιμαστικά θα λειτουργήσουν το πρωί οι σειρήνες, ταυτόχρονα θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών. Πρόκειται για μια διαδικασία που αφορά την άσκηση Παρμενίωνας. Επαναλαμβάνεται το περσινό μοντέλο στα χειμερινά δρομολόγια των φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου: 3 την ημέρα από Δευτέρα ως Πέμπτη, 2 Παρασκευή έως Κυριακή. Ένα επιπλέον φέρι μποτ- παλαιού τύπου- στην περιοχή. Το φέρνει η κοινοπραξία Καρνέζη.

 

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Καβάλας επισκέφθηκε η Αναστασία Ιωσηφίδου. Στη ΠΕ Καβάλας περιόδευσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του Χαράλαμπου Χρυσανίδη. Ηλεκτρικό όχημα υπόσχεται ο Γιάννης Εριφυλλίδης για τα δημοτικά κοιμητήρια.  Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γάκης δώρισε φορητό απινιδωτή στο σύλλογο χειμερινών κολυμβητών της Καλαμίτσας. Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσης Κλάδης και Χάρης Πηλίτση μίλησαν στη Χρυσούπολη. Το προς εκμετάλλευση γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου επισκέφθηκε η Μαρία Βαρύτη. Πολύς κόσμος στην εκδήλωση του Φίλιππα Αναστασιάδη, παρουσίαση των υποψηφίων του.

 

600 επιβάτες έφερε στην Καβάλα το χθεσινό κρουαζιερόπλοιο. Ακόμη 7 αφίξεις αυτόν τον μήνα. Μετά από διακοπή 4 μηνών επανήλθαν στη δουλειά 15 ανεμότρατες. Αναχώρησαν ξημερώματα Κυριακής από τα λιμάνια Καβάλας και Ελευθερών. Έληξε η κολυμβητική περίοδος, αποχώρισαν από τις πολυσύχναστες παραλίες του Νομού οι ναυαγοσώστες. Μια ακόμη σύλληψη αλλοδαπής για υπόθεση απάτης στην Καβάλα. Εκτροπή οχήματος στην Ερυθρού Σταυρού, φωτιά σε φορτηγό στον Άγιο Σίλα. Κάτοικος χωριού του Δήμου Νέστου πλήρωσε και θα πληρώσει πρόστιμο άνω του ποσού των 3.000 ευρώ επειδή βρέθηκε να οδηγεί μεθυσμένος. Την Παρασκευή καταδικάστηκε στο Τριμελές.

 

Τέλος του μήνα εκλογές στην ομάδα των Παραμυθάδων. Εκπαιδευτική δράση του 5ου ΓΕΛ στην Πορτογαλία. Μια παλιά νάρκη εντοπίστηκε στην παραλία Οφρυνίου και θα απομακρυνθεί. Υβριδική αίθουσα χειρουργείου θα δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο. Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πουλίδειο γηροκομείο για την ημέρα των ηλικιωμένων.

 

Τρίτη σερί νίκη του ΑΟΚ, 3-1 το Παραλίμνιο και πρώτος στη βαθμολογία του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ισόπαλος χωρίς γκολ ο Νέστος. Προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας ο ΓΣΕ. Αποκλείστηκε η Αγία Βαρβάρα. Χωρίς εκπλήξεις τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης