• 29 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήθελε, το ΠΑΣΟΚ της Καβάλας έγκαιρα προετοιμάστηκε. Τελευταία στιγμή η επίσκεψη στην Καβάλα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ματαιώθηκε λόγω έκτακτου και δυσάρεστου γεγονότος. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει σοβαρό λόγο σήμερα να βρίσκεται στην Αθήνα. Το προηγούμενο διάστημα περιόδευσε σε διάφορες Περιφέρειας της χώρας, μία ακόμη θα ήταν αυτή στην περιοχή της Καβάλας.

 

Αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές και πριν το τέλος του έτους θα εφαρμοστεί το ειδικό καθεστώς στάθμευσης στην Παναγία. Στους δρόμους της οποίας θα παρκάρουν τα οχήματα τους μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι. Μοιράστηκαν και θα μοιραστούν συνολικά 480 κάρτες ελεύθερης στάθμευσης. Περισσότερες απ’ ότι φαίνονταν μιας και όσο πλησιάζει η εφαρμογή του μέτρου, τόσο αυξάνονται τα αιτήματα των κατοίκων. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης δήλωσε στην Πρωινή ότι 100 περίπου κάρτες ενώ εκδόθηκαν, δεν τις έχουν παραλάβει οι δικαιούχοι. Καθυστερώντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Καλεί λοιπόν αυτούς τους 100 κατοίκους της Παναγίας να ανταποκριθούν στις ειδοποιήσεις που είχαν, να προσέλθουν στη Δημοτική Αστυνομία για να παραλάβουν τις κάρτες τους.

 

Υποψήφιος με το Θόδωρο Μουριάδη ο δικηγόρος Νίκος Σουλίδης, μίλησε την περασμένη Παρασκευή στην Πρωινή. Ποιο είναι το μέλλον της Δημωφέλειας, στην οποία ο κ. Σουλίδης είναι αντιπρόεδρος; Άγνωστο μιας και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καταργούνται αυτού του είδους οι δημοτικές επιχειρήσεις. «Είναι πολιτικά δυσνόητο αυτό που πάει να γίνει» είπε ο κ. Σουλίδης. Και συμπλήρωσε: «Αντίδραση από τους Δήμους θα υπάρξει μετά τις προσεχείς εκλογές».

 

Από στόμα σε στόμα γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το αποτέλεσμα μιας ακόμη δημοσκόπησης για τις εκλογές στο Δήμο Καβάλας. Τα πράγματα περιγράφονται να είναι όπως τα ξέραμε. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ένα ντέρμπι για τη δεύτερη θέση. Αυτά σύμφωνα με τις φήμες και τις διαδόσεις. Ισχυρές ωστόσο. Άλλη δημοσκόπηση ως τις εκλογές της Κυριακής δεν προβλέπεται να γίνει. Δεν υπάρχει χρόνος άλλωστε.

 

Τελικά δεν ήταν όπως τα περιμέναμε. Περιμέναμε πολύ κόσμο και πολλούς υποψήφιους ειδικά στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου. Κάναμε λάθος. Ο μεγάλος χώρος όπου τελέστηκε ο αγιασμός, υπήρξαν οι καθιερωμένες ομιλίες, δεν γέμισε. Γενικά στην πρώτη μέρα της έκθεσης δεν υπήρξαν οι αναμενόμενες συνθήκες. Θυμηθήκαμε τον αείμνηστο Απόστολο Μαρδύρη. Όταν τοπικά αποφασίζονταν το που θα κατασκευαστεί το εκθεσιακό κέντρο, επέμενε για την περιοχή του κεντρικού λιμανιού. Γνωρίζοντας ότι άλλο πράγμα ένα κτίριο εκτός πόλης κι άλλο πράγμα ένα κτίριο στο κέντρο της.

 

Φυσικά και είχε δίκιο. Δυστυχώς η Νέα Καρβάλη αποδεικνύεται πολύ μακρινή περιοχή τους κατοίκους της Καβάλας. Δυστυχώς. Πρώτοι και καλύτεροι αυτοί που υποστηρίζουν τη λεγόμενη αποκέντρωση. Πρώτοι αυτοί αποφεύγουν ακόμη κι αυτή τη μετακίνηση. Μετά όλοι οι άλλοι.

 

Μια ακόμη παρατήρηση για την έκθεση, είναι κι αυτή γνωστή. Αφορά τις μεγάλες, τις γνωστές πανελληνίως τοπικές επιχειρήσεις. Συνεχίζουν να σνομπάρουν την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου. Ούτε φέτος τις είδαμε να λαμβάνουν μέρος. Θα έπρεπε. Εκεί πρέπει να στοχεύσει ως την επόμενη έκθεση ο φορέας. Να βρει, να μιλήσει με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων αυτών ώστε έστω του χρόνου να επανέλθουν. Το οφείλουν στο Επιμελητήριο αλλά και στην Καβάλα όπου δραστηριοποιούνται.

 

Σε φουλ δραστηριότητα η έκδοση νέων οικοδομικών από τις ΥΔΟΜ του Ν. Καβάλας. Όλοι στοχεύουν στο επόμενο Καλοκαίρι. Βιάζονται, αυτό που αποφάσισαν να είναι έτοιμο τον Μάη ή και τον Απρίλιο του 2024. Πάλι ξεχωρίζουν τα γνωστά αιτήματα. Μαγαζιά άδεια που δεν μπορούν να νοικιαστούν, μετατρέπονται σε μικρά διαμερίσματα. Μια τέτοια άδεια εξέδωσε τις προάλλες η ΥΔΟΜ Καβάλας. Για πρώην κατάστημα στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας.

 

Τα νέα του έργου των οπτικών ινών τα μαθαίνουμε από τη… ΔΕΥΑΚ. Πριν από λίγες μέρες, ειδικότερα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας υπήρξε έκτακτη διακοπή νερού στη συνοικία του Αγίου Λουκά. Λόγω βλάβης από το εκτελούμενο έργο των οπτικών ινών, ανακοίνωσε η δημοτική επιχείρηση! Άρα το συγκεκριμένο έργο συνεχίζεται στις δυτικές συνοικίες με τις γνωστές παρενέργειες και τη γνωστή ταλαιπωρία των συμπολιτών. Υπομονή.

 

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας των εκλογών. Και για τη δραστήρια ομάδα των Παραμυθάδων. Εκλογές για την ομάδα στο τέλος του Οκτώβρη: «Η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες», καλούμε τα μέλη μας την Κυριακή, 29 Οκτώβρη, στις 11:00, σε Γενική Συνέλευση και διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ). Οι αιτήσεις για τις υποψηφιότητες τόσο για το ΔΣ, όσο και για την Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ) θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου, και θα κατατίθενται στον χώρο μας (Παραμυθόσπιτο)». Σύντομα ο σύλλογος θα επανέλθει σε δραστηριότητα μετά την απαραίτητη και μεγάλη φέτος Καλοκαιρινή διακοπή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης