Ότι αφήνεις …σε αφήνει !

 Ότι αφήνεις …σε αφήνει !

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για όλους αυτούς τους ανθρώπους που είδανε τις περιουσίες του να χάνονται κάτω από τόνους λάσπης δύο φορές μέσα σε 20 ημέρες.

Η Θεσσαλία μετά τα δύο καιρικά φαινόμενα Daniel  και Elias είναι διαφορετική και δεν έχει καμία σχέση με την Θεσσαλία που ξέραμε.

Θα κάνουν πολλά χρόνια για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επιστρέψει η καθημερινότητα για όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Άνθρωποι νοικοκυραίοι χάσανε μέσα σε ένα βράδυ την αξιοπρέπεια τους , τις περιουσίες τους , τις ζωές τους  και κυρίως την εμπιστοσύνη τους σε ένα κράτος ανοχύρωτο , ανοργάνωτο , χωρίς υποδομές με χαμηλά αντανακλαστικά σε τέτοιους είδους καταστάσεις που δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ούτε την σωματική τους ακεραιότητα.

Η διαφορά του Daniel με τον Elias όσο αφορά την ετοιμότητα του  κρατικού μηχανισμού ήταν τα φουσκωτά που είχε φορτώσει προληπτικά  ο στρατός δύο μέρες πριν την έναρξη του δεύτερου φαινομένου και ήταν έτοιμα να βουτήξουν στους πλημμυρισμένους δρόμους.

 

Ο Κασσελάκης δεν θα πάει στρατό αλλά θα περάσει από τον στρατό.

Αυτή είναι η αλήθεια.

20 ημέρες θητεία δεν είναι στρατός αλλά μία επίσκεψη λίγων ημέρων.

Για να βάζουμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μία που θα ορκιστεί και μία που θα πάρει την άδεια ορκωμοσίας και την άδεια απολύσεως μαζί.

Αυτά που λέει περί εκπλήρωσης της στρατιωτικής του υποχρέωσης σε παραμεθόριο περιοχή είναι για εσωτερική κατανάλωση.

 

Είναι πολύ τυχερός ο Μητσοτάκης που δεν έχει εδώ και αρκετό καιρό αντιπολίτευση και έτσι  οι αστοχίες του και στις πρόσφατες καιρικές κακοκαιρίες που στοιχίσανε ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές περάσανε σχεδόν στο ντούκου.

Ο κόσμος είναι απογοητευμένος από το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό τουλάχιστον δείξανε οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις , αλλά ο κόσμος συνεχίζει να τον εμπιστεύεται γιατί δεν υπάρχει άλλος !

Παίζει μόνος του και η επιλογή του δυστυχώς μοιάζει με μονόδρομο.

 

Το πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα ευθύνεται για το λουκέτο στο ΟΑΚΑ.

Θυμίζουμε ότι το στέγαστρο τοποθετήθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο για την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 και από τότε όπως πολύ σωστά φαντάζεστε δεν έγινε καμία συντήρηση.

Όταν κάτι το εγκαταλείπεις κάποια στιγμή θα σε εγκαταλείψει και αυτό.

Το θέμα είναι ότι η κατασκευή του Καλατράβα είναι μία κατασκευή που έχει εγκαταλειφθεί όλα αυτά τα χρόνια και θα χρειάζεται συντήρηση μεγάλης έκτασης που μπορεί να σημαίνει και λουκέτο μεγάλης διάρκειας.

 

Καλός ο καιρός και αυτή την εβδομάδα με θερμοκρασίες πολύ λογικές για την εποχή.

Μακάρι όλος ο Οκτώβρης να είναι καλός και να μην μας ζορίσει  καιρικά γιατί με  το πετρέλαιο θέρμανσης χωρίς επιδότηση θα σφιχτούμε.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη και καλό μήνα !

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης