ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

24ωρη απεργία κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ της χώρας, καθολική αναμένεται η συμμετοχή του προσωπικού της ΔΕΥΑ Καβάλας. Το πρωί απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι και των άλλων ΔΕΥΑ του Ν. Καβάλας. Ο νέος κύκλος των κινητοποιήσεων έχει σχέση με την στάση του Υπουργείου που ενώ υποσχέθηκε, δεν άλλαξε κανένα από τα επίμαχα άρθρα του νέου νόμου. Έτσι οι διαμαρτυρίες για επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης επανέρχονται δριμύτερες. Ανακοινώσεις υπέρ των εργαζόμενων των ΔΕΥΑ υπήρξαν από το Εργατικό Κέντρο και άλλους τοπικούς φορείς.

Σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε στο Τριμελές νεαρή γυναίκα κάτοικος του Νομού Καβάλας για καταγγελία βιασμού της που δεν αποδείχθηκε ποτέ. Μήνυση σε βάρος της κατέθεσε ο αρχικά φερόμενος ως βιαστής. Σίγουρη θεωρείται η επένδυση της Αμερικάνικης εταιρίας ελικοπτέρων πυρόσβεσης στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αρχίσει να υλοποιείται από τον Ιούνιο. Η γενική συνέλευση του σωματείου δημοτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας αποφασίζει την Τετάρτη όριο θητειών για τους συνδικαλιστές του προεδρείου του. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος πρέπει να ασχοληθεί με τον επικίνδυνο δρόμο από τον Πρίνο έως το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

Μειώνονται συνεχώς στο Νομό Καβάλας τεστ και εμβόλια για τον κορωνοϊό. Κι άλλες φωτιές σε καλαμιές στον κάμπο του Νέστου υπήρξαν το προηγούμενο τριήμερο. Μία ακόμη φορά δεν βρέθηκαν αυτοί που έβαλαν τις φωτιές. Αν και η αρμοδιότητα είναι της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε χθες στην κρατική τηλεόραση ότι η μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο θα είναι έτοιμη αρχές Καλοκαιριού. Δύο συνεντεύξεις σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης έδωσε το Σαββατοκύριακο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Λόγω της εθνικής γιορτής το Σάββατο, οι λαϊκές αγορές στην Καβάλα θα γίνουν εκτάκτως την ερχόμενη Πέμπτη. Δωρεά τοπικών συλλόγων στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου. Στα κοντέινερ θα λειτουργούν από σήμερα και προσωρινά το Γυμνάσιο και Λύκειο Κρηνίδων. Χθες το απόγευμα στο κέντρο της Χρυσούπολης τραυματίστηκε οδηγός δικύκλου μετά από σύγκρουση με επιβατικό αυτοκίνητο.

Ο σύλλογος Θρακιωτών Δήμου Νέστου αναβίωσε το έθιμο της Χελιδόνας. Με αναφορές και στην τραγωδία των τρένων στα Τέμπη ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας γιόρτασε τα 42 χρόνια από την ίδρυση του. Ο σύλλογος Φίλος συνεχίζει τη δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών, έρχονται από τη Νυρεμβέργη και παραλαμβάνονται από το Δήμο Καβάλας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 24ου δημοτικού επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων.

Κακή εμφάνιση του ΑΟΚ στη Θέρμη, ήττα με 3-1. Απαραίτητη για την άνοδο η νίκη στο ματς του Σαββάτου με τον Καμπανιακό. Σημαντική νίκη του Βύρωνα. Άνετα ο ΓΣΕ κέρδισε την Ένωση. Ηττήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι Πάνθηρες.

Διαβάστε επίσης