• 15 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Μεγάλες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη του 2024 προτείνει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Η πρόταση συζητείται και εγκρίνεται το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ανακοινώσεις κριτικής από την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τη διοίκηση, πρόκειται για επαναφορά στα τέλη του 2021 και επιπλέον αύξηση σε αυτά. Όλα τα χρήματα που θα εισπραχθούν με τους λογαριασμούς ρεύματος θα ενισχύσουν τη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας. Στις αυξήσεις υπολογίζεται το νέο τέλος ταφής. Σήμερα το πρωί τα δημοτικά τέλη θα απασχολήσουν την πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

 

Λίγα προβλήματα σε ορεινά χωριά προκάλεσε η κακοκαιρία του Σαββάτου. Οι αγροτικοί σύλλογοι του Ν. Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜΘ στέλνουν επιστολή στον Υπουργό Αυγενάκη, του ζητούν να επισκεφθεί την Κομοτηνή και να τους συναντήσει. Παράταση ως το τέλος Μαρτίου έλαβε το έργο στο κεντρικό λιμάνι. Κενή παραμένει η θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας, αναμένουμε τοποθέτηση νέου προσώπου ακόμη και σήμερα. Προαγωγή στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή για τους Κώστα Σιμούδη- Μίλτο Καρακολίδη. Στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αστυνομικών ο πρόεδρος του σωματείου της Καβάλας Νίκος Ίμβρος. Στη συνέλευση τους το μεσημέρι οι δικηγόροι της Καβάλας θα αποφασίσουν αποχή ως τις 2 Φεβρουαρίου.

 

Στην Καβάλα ο πρώτος αριθμός του Εθνικού λαχείου, πουλήθηκε από τον Νίκο Ηλιάδη. Συνελήφθη γυναίκα στην Καβάλα που προσπάθησε να εξαπατήσει τηλεφωνικά συμπολίτισσα με υποτιθέμενο τροχαίο. Συνελήφθη άνδρας χωρίς δίπλωμα οδήγησης, παρέσυρε- τραυμάτισε και εγκατέλειψε πεζό στο δρόμο προς Δράμα. Τέσσερις ώρες χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης ήταν το βράδυ του Σαββάτου το Ποδοχώρι. Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Αντιδήμαρχου Παγγαίου Χρήστου Μποσμπότη, ενοχλήθηκε γιατί δεν συμμετείχε στη διαδικασία επιλογής όσων θα συμμετάσχουν στα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων. Τελικά το θέμα δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου την Παρασκευή. Με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους συναντήθηκε η βουλευτής Αγγελική Δεληκάρη.

 

Μόνο ο Χρήστος Ποτόλιας τάχθηκε υπέρ της μη αλλαγής χώρου της Στέγης, Δήμαρχος και λοιπές δημοτικές παρατάξεις φάνηκε να στηρίζουν τη συμφωνία της διοίκησης του συλλόγου με την Ιερά Μητρόπολη. Τη βασιλόπιτα του νέου έτους έκοψαν οι φαρμακοποιοί, νέα εταιρία μαζί με ακόμη 7 συνεταιρισμούς της χώρας από το ΣΥΦΑΚ. Βασιλόπιτα έκοψε και ο συνοικιακός σύλλογος της Αγίας Παρασκευής.

 

Αναβλήθηκε λόγω χιονισμένου γηπέδου το ματς του ΑΟΚ στη Βαρβάρα Χαλκιδικής. Θα γίνει 31 Ιανουαρίου. Την Τετάρτη ο ΑΟΚ παίζει στο «Ανθή Καραγιάννη» με το Νέστο για το κύπελλο Ελλάδας. Χθες η ομάδα της Χρυσούπολης νίκησε 2-0 τον Άρη Πετεινού. Ήττες για ΓΣΕ, Ένωση. Βασιλόπιτα έκοψαν οι Πάνθηρες.

 

Διαβάστε επίσης