• 20 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΓΕΝΑΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΓΕΝΑΡΗ 2023

Παρουσία πολλών τοπικών παραγόντων, επιχειρηματιών- εμπόρων και επαγγελματιών έκοψε χθες τη βασιλόπιτα του 2023 και το Επιμελητήριο. Θετικό απολογισμό των προηγούμενων ετών έκανε ο Μάρκος Δέμπας. Παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ακόμη και στην πανδημία οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο Ν. Καβάλας ήταν πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές που έκλεισαν. Στις επιτυχίες των προηγούμενων ετών πρόσθεσε την πληρωμή της επιδότησης εργασίας μέσω συμψηφισμών και την εξυγίανση της εταιρίας του Βιοτεχνικού Πάρκου. Ακόμη και στα χρόνια της πανδημίας το Επιμελητήριο λειτουργούσε και εξυπηρετούσε τα μέλη του, είπε ο κ. Δέμπας.

 

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κι έτσι από σήμερα τρακτέρ συγκεντρώνονται στις πλατείες των χωριών. Δεν συμμετέχουν οι αγρότες του Νέστου. Θα κάνουν εκλογές στο δικό τους σύλλογο στο τέλος Φλεβάρη. Νέα μείωση παρουσίασαν οι εμβολιασμοί στο Ν. Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα. 17 οι ασθενείς με κορωνοϊό χθες στο Νοσοκομείο. Μέσω της εκδήλωσης τους για τη νέα χρονιά, οι Εθελοντές κατά του καρκίνου ζήτησαν να λειτουργήσει η Ογκολογική Κλινική. 700 περίπου μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας έχουν δικαίωμα στις εκλογές που θα γίνουν αρχές Μαρτίου. Από σήμερα και για τρεις εβδομάδες απέχουν από τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών οι μηχανικές στις Πολεοδομίες των Δήμων του Ν. Καβάλας. Η κινητοποίηση είναι πανελλαδική με βασικό αίτημα την πρόσληψη προσωπικού.

 

Επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τις εκλογές του Επιμελητηρίου ο Γιάννη Παναγιωτίδης. Την Πέμπτη στην Καβάλα ο γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Δεν παραβρέθηκε τελικά στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ο πρώην Υπουργός Γιώργος Βασιλειάδης. Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας από την ΑΜΘ συναντήθηκαν με το Νίκο Παναγιωτόπουλο. Επανέλαβε την υπόσχεση του για ενίσχυση του Αστικού ΚΤΕΛ ο Θόδωρος Μουριάδης, αυτό έγινε στην κοπή της πίτας της εταιρίας. Ένα ακόμη τροχαίο υλικών ζημιών σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη γνωστή διάβαση στη Ραψάνη. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι νοτιάδες και η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Διακοπές ρεύματος εντός της πόλης και στο Δήμο Νέστου το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής. Γενική Συνέλευση θα κάνουν την Τετάρτη τα μέλη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού. Χρήματα από την Ε.Ε. ζητά η Ελλάδα για τη χρηματοδότηση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

 

Τοπικοί σύλλογοι αποχαιρετούν με ανακοινώσεις τους την Ξανθίππη Σαμέρκα που πέθανε την Παρασκευή και είχε αθόρυβο αλλά συστηματικό φιλανθρωπικό έργο. Τρεις γελοιογράφοι της Καθημερινής εκθέτουν έργα τους στην οικία του Μεχμέτ Αλι στην Παναγία. Η νέα βιβλιοθήκη του συλλόγου των Λιμεναρίων προβλήθηκε στην τηλεόραση του Alpha. Γενική συνέλευση πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων.

 

Ισοπαλίες για ΑΟΚ- Νέστο και Βύρωνα. Ηττήθηκε το Ορφάνι. Νίκησε ο ΓΣΕ, αδικήθηκε από τη διαιτησία η Ένωση που έχασε στην Καλαμίτσα.

 

Διαβάστε επίσης