• 14 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

Εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για το έργο ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου. Άμεσα η Τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Καβάλας υπογράφει τη σύμβαση με τον ανάδοχο κι έτσι το έργο ξεκινά εντός του έτους. Είναι έργο απαραίτητο, στα σχέδια των τοπικών φορέων από το 2010! Γίνεται επίσης γνωστό ότι η κρατική εταιρία Κτιριακές Υποδομές βρίσκεται στην τελική φάση επιλογής αναδόχου με διαπραγμάτευση για το έργο οριστικής άρσης του κινδύνου στο Δικαστικό Μέγαρο.

Πυροσβεστική υπηρεσία και εθελοντές πρόλαβαν χθες το μεσημέρι πυρκαγιά κοντά στον Αμυγδαλεώνα. Μετά από θετική αντίδραση της κοινωνίας και συντονιστή τον πρώην Αντιδήμαρχο Λεωνίδα Παππά, επανασυνδέθηκε την Παρασκευή το ρεύμα στο σπίτι συμπολίτισσας 103 ετών. Χρειάστηκε να καταβληθεί ποσό 450 ευρώ. Βρέθηκε από προσφορές Καβαλιωτών. Εντός των ημερών η απόφαση του δικαστηρίου για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος στους Δήμους του Ν. Καβάλας, κλήρωση μεταξύ Σωτήρη Τσεκμέζογλου και Κώστα Πεφάνη. Και οι δύο φέρονται αποφασισμένοι αμέσως μετά την κλήρωση να καταθέσουν ένσταση. Νεκρός εντός της οικίας του βρέθηκε την Παρασκευή ηλικιωμένος Καβαλιώτης. Οι γείτονες είχαν να τον δουν περίπου ένα μήνα!

34 σύλλογοι κι άλλα τόσα σχολεία θα λάβουν μέρος το Σάββατο στην παρέλαση για την 28η. Χθες στην Ελευθερούπολη τιμήθηκε η επέτειος της απελευθέρωσης της. Στην Καβάλα τιμήθηκε η μέρα του Μακεδονικού Αγώνα και ο προστάτης των εφέδρων αξιωματικών Μεγαλομάρτυρας Νικήτας. Παράπονα και γκρίνια στο Νοσοκομείο όπου οι θέσεις στάθμευσης λιγόστεψαν. Έπρεπε να παρθούν μέτρα για ενδεχόμενο περιστατικό έκτακτης ανάγκης, απαντά ο διοικητής. Τέσσερις αλλοδαποί αλιεργάτες συνελήφθησαν στο λιμάνι, είχαν πλαστά έγγραφα εργασίας. Στον Οργανισμό Λιμένα συνεδρίασε την Παρασκευή η διοίκηση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας.

Περίπου 2.000 άνθρωποι συμμετείχαν το βράδυ του Σαββάτου στη μουσική εκδήλωση επί της οδού Ερυθρού Σταυρού. Τα σωματεία συνταξιούχων της Καβάλας εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τη δικαστική δικαίωση των απολυμένων των Λιπασμάτων. Νέα διοίκηση στο συνοικιακό σύλλογο Νεάπολης.

Συνεχίζει να νικά ο ΑΟΚ, χθες επικράτησε με 5-1 επί του Ορέστη Ορεστιάδας. Το Σάββατο νίκησε ο Νέστος. Μεγάλη ανατροπή και νίκη της Ένωσης. Ηττήθηκε από το Παπάγου ο ΓΣΕ. Νίκησαν Αγία Βαρβάρα και Πάνθηρες. Ο Βύρωνας κέρδισε το ντέρμπι στις Πηγές.

 

Διαβάστε επίσης