ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Όλη την εβδομάδα θα συνεχιστούν οι προετοιμασίες αρκετών επαγγελματιών για την επαναλειτουργία των καταστημάτων και επιχειρήσεων τους στην αγορά της Καβάλας από τη Δευτέρα 4 Μάη. Σχετικές ανακοινώσεις επαναλειτουργίας γίνονται στο διαδίκτυο. Επαναλειτούργησαν ήδη υπηρεσίες take away που το προηγούμενο διάστημα είχαν σταματήσει. Διαφημιστική καμπάνια υπέρ των μικρομεσαίων ετοιμάζει ο Εμπορικός σύλλογος, την στηρίζουν Επιμελητήριο- Δήμος Καβάλας- Δημωφέλεια. Λειτουργούν κανονικά τα περισσότερα κεντρικά πάρκινκ. Μετατίθεται για το Φθινόπωρο η εκδήλωση της Λευκής Νύχτας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα συζητηθεί στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο το θέμα οικονομικής ενίσχυσης της ΔΕΥΑΚ μέσω Δήμου και Ταμείου Παρακαταθηκών. Αρνητικές στην πρόταση οι παρατάξεις Τσανάκα- Παπαδόπουλου. Παράταση ως τον Ιούλιο στο έργο του 12ου δημοτικού σχολείου. Προ ημερήσιας διάταξης θα συζητηθεί το θέμα του προσωπικού του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Λύση μέσω τροπολογίας προτείνει ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης.

 

Δηλώσεις για τη στήριξη των αγροτών έκανε ο Μακάριος Λαζαρίδης. Ξαναλειτουργούν από σήμερα υπηρεσίες του Δικαστικού Μεγάρου. Εξιχνίαση κλοπών και διαρρήξεων στην πόλη και τον υπόλοιπο Νομό Καβάλας. Εταιρία από την Ξάνθη δωρίζει λαπ τοπ και σε σχολεία του Ν. Καβάλας. Δημοτικοί υπάλληλοι έπλυναν δρόμους στον Άγιο Νικόλαο, καθάρισαν χόρτα στην περιοχή των Σφαγείων. Στην ΕΤ1 μίλησε ο Γιάννης Σαρρής, νέος πρόεδρος των επαγγελματιών της Νέας Ηρακλείτσας.

 

Πρόστιμο ρεκόρ 643.000 ευρώ από το Τελωνείο Καβάλας σε έλληνα πολίτη που κατείχε μεγάλο αριθμό λαθραίων πακέτων τσιγάρων. Video στο διαδίκτυο προβάλει την Καβάλα και το Μουσείο Καπνού. Τρόπο να πραγματοποιήσει εκδήλωση την Πρωτομαγιά αναζητά το ΠΑΜΕ Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης