ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Κρίσιμη για την υπό παραχώρηση του νέου λιμανιού είναι η σημερινή μέρα. Σύμφωνα με όσα ισχύουν, τα 4 σχήματα που το διεκδικούν πρέπει σήμερα να καταθέσουν στο ΤΑΙΠΕΔ δεσμευτική προσφορά. Η προσφορά έχει σχέση με την καταβολή εφάπαξ ποσού, το οποίο δεν πρέπει να είναι μικρότερο του 1,5 εκ ευρώ. Για το νέο λιμάνι Καβάλας ενδιαφέρονται 4 σχήματα εταιριών. Έχει ενδιαφέρον πόσα από αυτά θα συμμετάσχουν στη σημερινή διαδικασία.

Χιόνια στα ορεινά του Ν. Καβάλας από τη χθεσινή κακοκαιρία. 400 κρούσματα λιγότερα στο Ν. Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με την προ προηγούμενη. Για να γίνουν οι συμψηφισμοί της απλήρωτης επιδότησης εργασίας στις επιχειρήσεις της ΑΜΘ χρειάζεται τροπολογία στη Βουλή. Για αυτήν πρέπει να πάρει πρωτοβουλία το Υπουργείο Οικονομικών. Έτοιμη για τους συμψηφισμούς δηλώνει η ΑΑΔΕ. Παραμένει στην Καβάλα η έδρα των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για την ΑΜΘ. Συναντήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν το Σάββατο στην Αθήνα οι διοικήσεις των σωματείων των Πετρελαίων και της ΒΦΛ.

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση βουλευτή της Ροδόπης για τα επιπλέον κίνητρα στη Θράκη μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου. Λαθραία τσιγάρα και καπνό βρέθηκε να έχει στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του κάτοικος χωριού του Δήμου Παγγαίου. Στην ίδια εταιρία εντοπίζονται τα λάθη στους συντελεστές δημοτικών τελών λογαριασμών ρεύματος. Σεμινάριο εκπαίδευσης και κατάρτισης διαμεσολαβητών οργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος. Τις 84 έφθασαν οι διορθώσεις στην πράξη εφαρμογής Περιγιαλίου. Περίφραξη του ακινήτου Κούφλερ από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Σε τρεις εκθέσεις στο εξωτερικό θα λάβει μέρος η Περιφέρεια ΑΜΘ. Ικανοποίηση των τοπικών φορέων για τη συμμετοχή τους στην τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου. Μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων από Καβάλα- Δράμα- Ξάνθη ήταν το Σάββατο στο Α’ Γυμνάσιο όπου διαγωνίστηκαν στα μαθηματικά. Η Μαρίνα Φιλιππίδου παραμένει πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων.

Σήμερα το απόγευμα κι από το 55ο λεπτό συνεχίζεται στη Ξάνθη το ματς του ΑΟΚ, διακόπηκε χθες λόγω βροχής κι ενώ το σκορ ήταν 0-0. Νίκησε ο ΓΣΕ, δεν έπαιξαν Ένωση και Νέστος. Νίκησαν τα κορίτσια στο βόλεϊ και ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου μέσα στο Παραλίμνιο.

 

Διαβάστε επίσης