ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022

Περισσότεροι από 100 Έλληνες πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση συγκεντρώθηκαν χθες στο Δημοτικό Κήπο. Διαμαρτυρήθηκαν για τους πλειστηριασμούς της πρώτης τους κατοικίας λόγω μη εξυπηρέτησης δανείων που έλαβαν προ 20ετιας. Ζητούν η Κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις που τους έδωσε. Ίδιες διαμαρτυρίες και για τον ίδιο λόγο έγιναν χθες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτήν της Καβάλας παρόντες ήταν η Τάνια Ελευθεριάδου, εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης και οι Θόδωρος Μουριάδης- Λεωνίδας Παππάς.

 

Ο Κώστας Μορφίδης αναλαμβάνει Συντονιστής στη δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών». Ο επενδυτής και νέος ιδιοκτήτης της έκτασης, άρχισε να καθαρίζει την Αλάνα στη Νέα Ηρακλείτσα. Νέα αύξηση στους πρόσφυγες στη δομή του «Ασημακοπούλου». Πλέον είναι περίπου 400. Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές σε κάτοικο χωριού του Δήμου Καβάλας που χτύπησε την πρώην σύζυγο του ενώ αυτή κοιμόνταν με το παιδί τους. Πρόστιμα σε δύο επιχειρήσεις στη Θάσο από το τμήμα Εμπορίου της ΠΕ Καβάλας. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, η εταιρία του δημοσίου Κτιριακές Υποδομές ΑΕ αγοράζει τα κοντέϊνερς για τη μετακόμιση των μαθητών των σχολείων στις Κρηνίδες.

 

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι έργου διαπλάτυνσης δρόμου από τη Νέα Πέραμο προς την παραλιακή Εγνατία. Το έργο θα εκτελέσει η ΠΕ Καβάλας. Φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο επισκέφθηκαν τη ΒΦΛ κι ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της. Από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς» που θα είναι στο λιμάνι μέχρι και αύριο. Στις Σέρρες ήταν χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ ο Δήμος Νέστου προσέλαβε 12 μακροχρόνια άνεργους, για χρονικό διάστημα έως και 2 έτη. Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν τον προϋπολογισμό του Δήμου Παγγαίου, διαγράφονται από την παράταξη τους. Μείωση εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού το προηγούμενο διάστημα στο Ν. Καβάλας.

 

Το παγοδρόμιο επανέρχεται στην κεντρική πλατεία για την περίοδο των εορτών. Μήνυμα του Αλέξη Πολίτη για την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Πρόσκληση για συνάντηση γνωριμίας με τους επαγγελματίες καλλιτέχνες της Καβάλας απευθύνει η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ. Την ερχόμενη Παρασκευή ο Δημήτρης Κοργιαλάς τραγουδά στη Μυροβόλο. Διαλύεται λόγω μικρού ενδιαφέροντος ο σύλλογος Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης.

 

Με σκορ 6-0 ο ΑΟΚ επικράτησε χθες του Ορφανίου. Δεν γίναμε Μπαρτσελόνα, δηλώνει ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Αγγελίδης και ζητά οι τόνοι να παραμείνουν χαμηλοί. Ισοπαλία του Βύρωνα. Ήττα του Νέστου. Νίκησε ο ΓΣΕ. Ηττήθηκαν η Ένωση, οι άνδρες του ΑΟΚ στο βόλεϊ. Νίκησαν τα κορίτσια του Αστέρα και των Πανθήρων.

Διαβάστε επίσης