• 17 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Μεγάλη αύξηση σημείωσαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο. Από χθες το ίδρυμα διαθέτει και δεύτερη κλινική covid. Χθες το πρωί οι ασθενείς ήταν 43, νούμερο που παραπέμπει στα δεδομένα της πανδημίας τον περασμένο Φεβρουάριο. Και οι 43 ασθενείς είναι Έλληνες, ο νεότερος 24 ετών. Την προηγούμενη εβδομάδα η εμβολιαστική διαδικασία στο Ν. Καβάλας εξελίχθηκε όπως πάντα, τα περισσότερα εμβόλια ήταν γ’ και δ’ δόσης. Ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης ανακοίνωσε την προκήρυξη 9 θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο, όλες Επιμελητών Β’ και 6 διαφορετικών ειδικοτήτων.

 

Στη Νέα Πέραμο,στη Λυδία και στη Λεύκη οι φωτιές του προηγούμενου τριήμερου, αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις. Δείκτης επικινδυνότητας 4 σήμερα για τη Θάσο. Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση του νησιού. Νέο περιστατικό απάτης μέσω διαδικτυακής αγγελίας στη Θάσο, «χάθηκαν» 680 ευρώ για δήθεν αγορά κινητού τηλεφώνου. Δύο τροχαία σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο γνωστό σημείο, στην είσοδο της Νέας Ηρακλείτσας. Ένας τραυματίας, οδηγός δικύκλου. Τα μπουρίνια επέστρεψαν στο Ν. Καβάλας, έπεσαν δέντρα κοντά στη Μουσθένη. Αθόρυβα αλλά συστηματικά η Δ. Αστυνομία απομακρύνει εγκαταλειμμένα οχήματα από συνοικιακούς δρόμους της πόλης.

 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ και παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση, η κατανάλωση ρεύματος στη Θάσο και στις άλλες τουριστικές περιοχές του Ν. Καβάλας είναι αυξημένη μόνο 5% σε σχέση με πέρσι. Η Ελλάδα δεν γνώριζε τίποτα για την πτήση του Αντόνοβ και το φορτίο που μετέφερε, απάντησε ο Νίκος Δένδιας σε ερώτηση του βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τα αρμόδια Υπουργεία ανακοίνωσαν έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού στο λιμάνι των Ελευθερών. Τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν αύξηση επιβατών προς Θάσο φέτος τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Επιστολή της Εγνατίας Οδού στο Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας σχετικά με τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το νέο δρόμο Δράμα- Καβάλα. Ερωτηματολόγιο του Οργανισμού Λιμένα προς τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο νέο λιμάνι, θέλει να μάθει το βαθμό εξυπηρέτησης τους.

 

Το προσεχές Σάββατο εγκαινιάζεται στη Μεσορόπη δανειστική βιβλιοθήκη. Έκθεση με έργα του Γιάννη Ζαχαρόπουλου από την Πέμπτη στο Καλογερικό της Θάσου. Επιστολή της δημοτικής κοινωνικής Αλληλεγγύης στους γονείς κηδεμόνες βρεφών και νηπίων σχετικά με το γνωστό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

 

Τρεις ποδοσφαιριστές του Εθνικού Σοχού φέρονται να συμφώνησαν με τον ΑΟΚ. Η Καβαλιώτισσα Σοφία Κελεμένη MVP στο ματς της εθνικής νεανίδων του μπάσκετ και στη νίκη επί της Λετονίας.

 

 

Διαβάστε επίσης