• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, το οποίο από σήμερα συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εντάσσεται τροπολογία που λύνει το πρόβλημα των ποινικών διώξεων αιρετών και πρώην αιρετών του Δήμου Παγγαίου. Η τροπολογία θα έχει τις υπογραφές των 4 βουλευτών του Νομού Καβάλας κι αν όλα πάνε καλά θα εγκριθεί ως το τέλος της εβδομάδας, μαζί με το νομοσχέδιο. Συντάκτης της τροπολογίας είναι ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ζητούν από το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω των ζημιών από την κακοκαιρία οι Δήμοι Νέστου και Παγγαίου. Σήμερα θα κριθεί αν επισκεφθεί τον Νομό για τον ίδιο λόγο ο Χρήστος Σπίρτζης. Το όνομα του μακαριστού μητροπολίτη Προκόπιου θα δοθεί στο ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης στον Άγιο Σίλα. Γίνονται έλεγχοι για τη φωσφογύψο της ΒΦΛ, απαντούν υπηρεσίες στην ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ. Και η Δημωφέλεια στα δικαστήρια με τον ΤΑΡ. Εδώ και μήνες έπαψε να υπάρχει οργάνωση του κόμματος Ποτάμι στο Νομό Καβάλας. Χωρίς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο η σημερινή εκδήλωση του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης. Κριτική στελεχών της ΝΔ προς τον Μακάριο Λαζαρίδη επειδή θεωρούν ότι την χρησιμοποιεί για να προβληθεί.

 

Αύριο ο Μάρκος Δέμπας συναντά τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνάντησης Μητσοτάκη με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας. Μικροπροβλήματα στην πόλη και τον Νομό από τις βροχές του Σαββατοκύριακου. Σε παρέμβαση τρίτων αποδίδει ο Δήμος Καβάλας τη λειτουργία το βράδυ του Σαββάτου το εορταστικού στολισμού του δέντρου της Κ. Πλατείας. Δύο άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία επειδή προσποιούνταν τους κωφάλαλους κι έκαναν έρανο. Αύξηση επισκεπτών στο Φρούριο για το πρώτο 6μηνο του έτους. Ικανοποιητική η προσέλευση στα Λασπόλουτρα.

 

Η κακοκαιρία εμπόδισε την έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων. Το βράδυ συναυλία στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου με τους Μάλαμα- Θανάση Παπακωνσταντίνου. Αναβλήθηκαν λόγω καιρού εκδηλώσεις στο Παλαιοχώρι και στο Φρούριο. Σάββατο και Κυριακή η πρώτη Οικογιορτή στη Νέα Ηρακλείτσα. Συγκινητική η συμμετοχή καβαλιωτών σε εκδήλωση των φιλόζωων, η οποία είχε στόχο την ενίσχυση του Στράτου Ραφαήλ Μπίνη.

 

Παραμένει εκτός απροόπτου στον ΑΟΚ ο τερματοφύλακας Δήμιζας. Επιστρέφουν στον Αετό Ορφανού Αθανασάκης- Μιχαλής. Λόγω βροχής αναβλήθηκε τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 που θα γίνονταν στην Ελευθερούπολη.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης