ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΗ 2022

Στην τελική της φάση πέρασε από την περασμένη Παρασκευή η διαδικασία υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ υπάρχει προτιμητέος επενδυτής, η κοινοπραξία εταιριών που περιγράφεται να είναι Αμερικανικών συμφερόντων. Λέγεται παρόλα αυτά ότι αντί της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ίδια κοινοπραξία θα συμμετάσχει τελικά η Goldair. Εκπρόσωπος της κοινοπραξίας εμφανίζεται ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας κ. Γιάννης Χαραλαμπάκης, ο οποίος πρόσφατα μίλησε για πλωτό LNG στον κόλπο της Καβάλας. Όλη η διαδικασία θα φθάσει σε τελικό αποτέλεσμα πριν το τέλος του έτους.

 

Στον Αμυγδαλεώνα κηδεύτηκε χθες το απόγευμα η άτυχη φαρμακοποιός, την οποία σκότωσε ο σύζυγος της. Ο δράστης πρόκειται να βγει από το Νοσοκομείο σήμερα. Την Καβάλα θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα έχει συνάντηση με τους απολυμένους των Λιπασμάτων και των Πετρελαίων. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε την Παρασκευή η εκδήλωση της Λευκής Νύχτας έστω κι αν οι πωλήσεις στην αγορά δεν έφθασαν στα επίπεδα του 2019. Στήριξη στην τοπική οικονομία ήταν η παρουσία των μαθητών των μουσικών σχολείων. Το φεστιβάλ τους τελειώνει σήμερα. Την Πέμπτη 16 Ιουνίου η Εγνατία Οδός δημοπρατεί το τμήμα Κρηνίδες- Σταυρός Αμυγδαλεώνα του νέου δρόμου Δράμα- Καβάλα.

 

Περίπου 2.500 κάτοικοι του Ν. Καβάλας ψήφισαν στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Σημαντική μείωση παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού του Ν. Καβάλας. Εντός των ημερών παραδίδεται στην Π.Υ. η πραγματογνωμοσύνη ειδικών επιστημόνων για τη φωτιά στα Πετρέλαια. Μεγάλο έργο υπογείωσης του δικτύου του ολοκληρώνει στο Παληό ο ΔΕΔΔΗΕ. Σε εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Σύμης συμμετείχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα στήριξης της κοινωνίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Μακεδονία ο Μακάριος Λαζαρίδης. Διάρρηξη μέρα- μεσημέρι σε κατοικία στο Παληό.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση για τα 5 χρόνια λειτουργίας Κυριακάτικου Βουλγαρικού σχολείου στην Καβάλα. Συμμετείχε ο πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη και ο Δήμαρχος του Γκότσε Ντέλτσεφ.  Εκπαιδευτική εκδρομή στο Παλαιοχώρι από τον Φυσιολατρικό Σύλλογο του Δήμου Παγγαίου. Με εθελοντική εργασία πολλών συμπολιτών, έγινε πιο όμορφη η αυλή του ειδικού δημοτικού σχολείου – ειδικού νηπιαγωγείου στο Περιγιάλι.

 

Ισόπαλος 1-1 ο Βύρωνας στο χθεσινό ματς με τον Πανθρακικό. Κοντά στην επίτευξη των στόχων τους για την τελική φάση της Α2 τόσο ο ΓΣΕ όσο και η Ένωση. Το απόγευμα η κηδεία του πρώην παράγοντα του ΑΟΚ και του Ηρακλή Μιχάλη Καρλιώτη.

 

 

 

Διαβάστε επίσης