ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Μεγάλη μείωση παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας. Βρίσκονται περίπου στα μισά σε σχέση με το προηγούμενο 4μηνο. Η μείωση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, ειδικά τώρα που δεν θα λειτουργούν τα σχολεία και δεν θα κάνουν τεστ οι μαθητές. Αντίστοιχα μειώνεται και η εμβολιαστική διαδικασία. Ξεπέρασαν τους 1.000 οι πολίτες του Ν. Καβάλας που την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν την αναμνηστική δόση. Το ίδιο διάστημα μόνο 29 άτομα εμβολιάστηκαν πρώτη φορά. Σε μείωση και οι ασθενείς στο Νοσοκομείο.

 

Κυκλοφοριακές αλλαγές ισχύουν από σήμερα στις οδούς Κασσάνδρου και Εθνάρχου Μακαρίου, κοντά στην πλατεία Καπνεργάτη. Λίγος κόσμος -και λόγω της βροχής- χθες Κυριακή στην ανοιχτή αγορά. Τρόφιμα στους δικαιούχους του μοιράζει σήμερα σε Κωτσάλου και Κρηνίδες το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Νεότερα μετά το Πάσχα θα υπάρξουν για το ΔΙΠΑΕ και το τμήμα Φυσικής στην Καβάλα. Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος συσκέπτεται το μεσημέρι στην Κομοτηνή με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων, λόγω φημών καταργήσεων Πρωτοδικείων.

 

Σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Αρμενίων που έγινε χθες στην Ξάνθη ο Μακάριος Λαζαρίδης εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής. Ερώτηση του Γιάννη Πασχαλίδη στον Υπουργό Ανα΄πτυξης για τα ανοιχτά ζητήματα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για το συνέδριο του κόμματος, σε αυτό μίλησαν οι συνδικαλιστές Μανώλης Κελαϊδάκης και Νίκος Βογιατζίδης. Ο Μανώλης Κελαϊδάκης βρέθηκε και στην Κοζάνη όπου συνάντησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας σε συνεργασία με αυτή της Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς σε παραλιακό μπαρ στους Αμμόλοφους. Είχε γίνει την 1η Σεπτέμβρη του 2021. Τις προηγούμενες ημέρες διαδοχικές συλλήψεις διακινητών και παράνομων μεταναστών και στο Ν. Καβάλας.

 

Σημαντική δωρεά 4.000 ευρώ από ιδιώτη στο σύλλογο Φίλοι της Παιδόπολης Καβάλας. Σύμφωνα με το Θόδωρο Μουριάδη ο Δήμος Καβάλας θα αναλάβει το φεστιβάλ μαθητικών ταινιών και ντοκιμαντέρ που χθες και προχθές διοργάνωσε ο σύλλογος της Παναγίας. Ο συνοικιακός σύλλογος Κηπούπολης- Καλαμίτσας και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καβάλας έκαναν εκλογές κι έτσι έχουν νέα διοικητικά συμβούλια.

 

Δεν ήταν καλός ο ΑΟΚ στις Σέρρες κι ηττήθηκε 2-0. Για να ελπίζει στην παραμονή πρέπει τη Μ.Τετάρτη να κερδίσει την Καρδίτσα σε εξ αναβολής στο «Ανθή Καραγιάννη». Μετά από 7 χρόνια υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα ο Νέστος.

 

Διαβάστε επίσης