• 15 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Προέγκριση δόμησης από την Πολεοδομία του Δήμου Νέστου έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα το έργο κατασκευής δύο ξενοδοχείων 5 αστέρων πολύ κοντά στην Κεραμωτή. Η επένδυση θα πλησιάσει τα 20 εκ ευρώ. Κατασκευάζονται δύο ίδια ξενοδοχεία, με κτίρια χαμηλού ύψους. 300 κλινών το κάθε ένα. Την πρόταση υλοποιεί εταιρία από τη Βουλγαρία. Το έργο θα αρχίσει μάλλον το 2025 με προοπτική λειτουργίας του πρώτου ξενοδοχείου το Καλοκαίρι του 2026.

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι κοντά στη θάλασσα, στην παραλία Ελαιοχωρίου. Κάηκαν χόρτα, πουρνάρια, αυτοκίνητο και παράγκες. Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας δημιουργείται γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας, θα λειτουργεί εντός του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας. Από τη Μεγάλη Τετάρτη, απόγευμα και βράδυ η καθιερωμένη πεζοδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης. Προς δύο ΔΕΥΑ η ΠΕ Καβάλας, διατηρείται αυτή της Θάσου ενώ μια ακόμη προκύπτει από τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ Καβάλας- Παγγαίου- Νέστου. Στο Δήμο Παγγαίου συνελήφθη ημεδαπός, στο σπίτι του βρέθηκε μεγάλος αριθμός κροτίδων- βεγγαλικών- φωτοβολίδων.

 

Συνεπιβάτης δικύκλου τραυματίστηκε χθες βράδυ στην Καλαμίτσα, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Χωρίς κάτι νεότερο η απάντηση Φλωρίδη στην ερώτηση Παναγιωτόπουλου για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου. Διαμαρτύρεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου για τα εκτελούμενα έργα – αν και Μ. Εβδομάδα- σε Ομόνοια και Αβέρωφ. «Στην οδό Σπετσών υπάρχει πρόβλημα» σημειώνει ο Γιάννης Κελγιώργης αφού στο δρόμο εντοπίστηκαν πάλι αρχαιολογικά ευρήματα. Συνελήφθη αλλοδαπός, προσπάθησε να «πετάξει» από Καβάλα για Γερμανία με πλαστό διαβατήριο. Συναντήσεις με αγρότες θα έχει το απόγευμα στην πόλη μας η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου. Με το Τοπικό Συμβούλιο Αμυγδαλεώνα συναντήθηκε ο Γιάννης Εριφυλλίδης.

 

Σημαντικές επιτυχίες για καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Διοικητικής Επιστήμης και Λογιστικής του πανεπιστημιακού κόμβου της Καβάλας, συμμετείχαν στο γνωστό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας που φέτος έγινε στη Σουηδία. Πρώτο βραβείο σε άλλο διαγωνισμό- ευρωπαϊκό επίσης- για το 1ο Ειδικό Δημοτικό. Τοπικοί σύλλογοι τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου σε Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη.

 

Εντός έδρας ήττα του Άρη Πηγών από τον Εύοσμο. Ήττα και για την Αγία Βαρβάρα στο μπασκετ. Ο ΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Βύρωνα, κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣΚ. Το Παγγαίο κέρδισε το μπαράζ, επιστρέφει στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΚ.

Διαβάστε επίσης