ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Με 211 ψήφους στη Βουλή των Ελλήνων εγκρίθηκε το βράδυ της Παρασκευής η ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με τις πανεπιστημιακές σχολές της Καβάλας και της Δράμας. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου δήλωσαν την ικανοποίηση τους οι τοπικοί παράγοντες. Αισιόδοξος και ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Φώτης Μάρης. Το Υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Πασχαλίδης κι έτσι στο Δημοκρίτειο μεταφέρονται όλοι οι εργαζόμενοι του πρώην ΤΕΙ Καβάλας μαζί με την ακίνητη περιουσία του.

 

Διαμαρτυρήθηκαν οι οδηγοί Ταξί για την κατάργηση της πιάτσας στα παλιά δικαστήρια, ο Δήμος Καβάλας αναζητά σημείο να την επαναφέρει. Η επανακατασκευή της πεσμένης γέφυρας είναι αντικείμενο διαβούλευσης, δήλωσε σε εκπομπή του Alpha ο Θόδωρος Μουριάδης. Το Φθινόπωρο οι περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε κατ’αρχήν τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη του 2024. Σε εκκρεμότητα η εξέταση των δύο ενστάσεων. Μετά το Καλοκαίρι το έργο του φυσικού αερίου στην οδό Ομονοίας. Αισιόδοξος για την επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

 

Αρνητικά απαντούν οι κάτοικοι της Λεκάνης στη νέα πρόταση της εταιρίας που θέλει να κατασκευάσει στην περιοχή φωτοβολταϊκό πάρκο. 100 άνθρωποι στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση. Με τη μέθοδο της αγκαλιάς σε ανυποψίαστους πολίτες έκανε κλοπές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος γυναίκας από το Τμήμα Δήμου Παγγαίου. Πρόταση του ΠΑΣΟΚ στο Θόδωρο Ζαγοράκη να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του. Υπέρ της μονιμοποίησης των σχολικών τροχονόμων στο Ν. Καβάλας το σωματείο των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Συναινετικά η νέα νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Σύντομα θα εκλέξει το γραμματέα της. Εκπρόσωποι της τοπικής ΝΔ στη σημερινή προσυνεδριακή διαδικασία στη Θεσσαλονίκη. Θα γεμίσουν το τριήμερο της Κ. Δευτέρας τα ξενοδοχεία της πόλης.

 

Πετυχημένες εκδηλώσεις για την ημέρα της γυναίκας από τους συνταξιούχους του δημοσίου και το συνοικιακό σύλλογο Καλαμίτσας- Κηπούπολης. Συνεχίζεται όλη την εβδομάδα η έκθεση ζωγραφικής στη Μ. Λέσχη της δημοτικής παράταξης του Γιάννη Εριφυλλίδη. Στην Καλαμίτσα και στο χώρο έξω από το αρχαίο θέατρων Φιλίππων οι εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας την Κ. Δευτέρα.

 

13η συνεχόμενη νίκη του ΑΟΚ στην Κομοτηνή. Νίκησε και ο Νέστος στη Μηχανιώνα. Νίκησαν ο ΓΣΕ, η Αγία Βαρβάρα και οι Πάνθηρες. Ηττήθηκε η Ένωση.

 

Διαβάστε επίσης